ASZTALHOZ, EMBEREK – Kispál és a Borz Tribute Band koncert

ASZTALHOZ, EMBEREK – Kispál és a Borz Tribute Band koncert

Dátum/Idő
12.29. 18:00

Kategória(k)


- Kispál és a Borz Tribute Band-koncert és érettségi tételkidolgozás a kortárs magyar (zene)irodalomból –

 LOVASI-DALOK FOREVER

avagy Csillag Pál az asztalnál

Az Asztalhoz, emberek zenekar 2009 őszén alakult, az évek során egyre bővülő felállásban játszik.
A héttagú csapat megalakításának ötletgazdája Tüske Zsolt dobos volt, aki közeli barátjával, Orosz Andrással együtt vetette fel elsőként ötletét amatőr színjátszó társainak, Katona Bálintnak, Hegyi Norbertnek, Kalán Erának és Janka Bencének. A közelmúltban csatlakozó, professzionális zenész múlttal és jelennel rendelkező Dömötör Sándor billentyűssel – a Gelka zeneszerzőjével – vált teljessé az Asztalhoz, emberek formáció.

Az együttes a kezdetektől fogva feldolgozásokat játszik, repertoárján kezdetben elsősorban a hazai – főként szövegcentrikus – rock, new wave és alternatív vonal dalai jelentek meg. A csapat 2010 óta több sikeres koncertet is adott, az elsőt a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházban, majd a volt Maros mozi épületében, a Vida-dombi fesztiválon, 2012-ben pedig a KÖSZI-ben, a Csekovszky Művelődési Házban, a Zappa Caféban és az Aranykút Fesztiválon is fellépett.

Jelenlegi műsorukkal a számukra legegyértelműbb „közös nevezőnek” számító, ősforrásnak tekintett, a 2011-es Szigeten búcsúzó Kispál és a Borz zenekar életműve előtt kívánnak tisztelegni, afféle tribute-zenekarként. A programban az eredetihez igazított hangszereléssel felhangzanak a Kispál – és néhány dal erejéig a Kiscsillag - ismert és kevéssé ismert számai is. Az Asztalhoz, emberek a MÜSZi irodalmi-összművészeti SZÓKÖZ c. sorozatának különkiadásaként pedig a dalok mellett a Lovasi-szövegvilág értelmezésére, megközelítésére is kísérletet tesz. A koncerten ugyanis a közönséggel együtt kidolgozzák több dal kortárs magyar (zene)irodalmi tételként is kezelhető (dal)szövegelemzési tételét… Az ellenőrzőket, indexeket nyugodtan otthon lehet felejteni, de jegyzetelni azért nem tilos!

A zenekar tagjai: Kalán Era (ének, vokál), Dömötör Sándor (billentyűs hangszerek),Hegyi Norbert (basszusgitár, ének), Janka Bence (ütőhangszerek), Katona Bálint (gitár), Orosz András (gitár, ének), Tüske Zsolt (dob)

 

###

 

BELÉPŐ: 500 HUF

 

BŐVEBB INFÓ

http://www.facebook.com/pages/Asztalhoz-emberek-Kispál-és-a-Borz-tribute-band

http://www.kispalesaborz.hu

Facebook event