Demokratikus változást! vitapiknik vol2.

Demokratikus változást! vitapiknik vol2.

Dátum/Idő
06.22. 14:00 - 21:00

Kategória(k)


A demokratikus jogviszony megteremtése állampolgári feladatunk. Politikai megoldást az elcsalt képviseleti demokrácia meghaladásával, az azt fenntartó politikai közbeszéd felülírásával, a releváns információ áramlást és az állampolgári felelősségvállalást erősítő, a folyamatos társadalmi kontrollt biztosító új demokratikus berendezkedéssel és azt megelőző ismerterjesztéssel lehet megteremteni. A mai média viszonyok irracionális képzetekkel vezetik félre honfitársainkat, a közmegegyezés a helyzet megváltoztathatlanságában eltávolít minket az állampolgári jogaink gyakorlásától, a kormányt leváltani kívánó erők, pedig az Orbáni alkotmány legitimációját is jelentő esélyegyenlőséget nem biztosító választásokon próbálják azt meg. Fogalmazzunk szerényen ez nem nyújt kielégítő garanciákat. A politikai harcok terepévé vált közbeszéd hitelteleníti a politikai szervezeteket, a demokrácia értékeit és elhülyíti a közbeszédet. Ezért állampolgári kezdeményezést hirdettünk meg.

Rövid pórázra a politikusokat! 

A kormánnyal való kommunikáció felesleges, a kritika elveszítette súlyát, akár médiában akár az utcán. Új ideával kéne megkerülni, meghaladni a kormányáltal tematizált közbeszédet. Egységes gondolat alá kell szervezni a változást kívánó erőket.  Láthatóvá, megismerhetővé, támogathatóvá és természetes morális igénnyé tenni a demokrácia értékeit. Intézményes garanciákat, több értelmet a parlamentnek.

Szeretnénk megszólítani azokat, akik az ismereterjesztést minnél széleskörűbbé, a társadalmi változást pedig intelektuálisan megalapozottá harmonikussá tudják tenni. Nem egy újabb mémet szeretnénk, hanem a magyar demokrácia melletti személyes kiállásnak lehetőségét teremteni, ezt megkerülhetetlen országos üggyé tenni.

Fejlett, folyamatos demokratikus kontroll lehetőségét biztosító és a lokális önigazgatást támogató demokráciát szeretnénk, melynek konkretizálásához szükséges társadalmi nyomást (nem a politikusokra, de az államigazgatással felelősségel foglalkozókra) kívánjuk projektünkkel megalapozni.

A kettő csak együtt valósulhat meg. Ezért kérünk mindenkit, ismerje meg jobban kezdeményezésünket, a részvételi demoráciát és tehetségéhez mérten támogassa, tapasztalatával kapcsolati tőkéjével tegye ismertebbé. Legyen részese a 2013-as rendszerváltásnak.

Nem vagyunk vakok, de pont a körülöttünk érzett rezignáció az, ami miatt szükségesnek érezzük az azonnali, intenzív, fókuszált kommunikáció beindítását.

A Művelődési Szinten  rendszeres eseményt kívánunk szentelni a demokratikus változás előmozdításának a következő június 22.-én lesz, melyeknek témája a 2013-as rendszerváltás (az előzőhöz készült ismertetők itt találhatók http://demokratikusvaltozast.blog.hu

Rövid pórázra a politikusokat!

demokratikusvaltozast.blog.hu

facebook: Egyedül 2013