Havizaj#74

Havizaj#74

Dátum/Idő
04.01. 21:00

Kategória(k)


Facebook esemény

Staer (NOR)
Public Enema (NOR)
Sőrés Zsolt Ahad
ParaNoiZ

Havizaj#74
Free Improvization/cold filtered noise
600 HUF

A 74. Havizaj minifesztivál ezúttal egy különleges zajos jazz/punk estel jelentkezik. Két Norvég progresszív-terror zenekar, méltó hazai zaj-támogatással!

A Public Enema, nem más, mint a Jazkamer koncertverziója, a legrégebb óta futó projektje az 1996 óta együtt dolgozó John Herg-nek és Nils Are Drønen-nek. Egy nagy energiájú, kiszámíthatatlan, szabad improvizatív gitár-dob duó (mely gyakran kiegészül más hangszerekkel). Még mindig képesek meglepni magunkat, és így remélhetőleg a közönséget is….
http://publicenemasound.blogspot.no/
http://www.youtube.com/watch?v=FEHNy6E6T0w
http://soundcloud.com/public-enema-sound

A STAER Happy Meal menű 100%-ban széttorzított húsból, magas gluténtartalmú hangrobbanás-zsemléből, friss zaj salátából, és egy kis zsíros ringmodulátorból áll. Mindez gitárral és dobbal fogyasztanó.
WWW.MOZARTKEBAB.COM
WWW.SOUNDCLOUD.COM/STAER
http://www.youtube.com/watch?v=zCB5gc46Azs

Sőrés Zsolt Ahad, az elektroakusztikus zaj nagymestere, Budapesten él, húsz éve játszik improvizatív-, zörej- és kortárs experimentális zenét; hangszerei a hagyományos és az öthúros mélyhegedű, valamint a különböző, egyedi készítésű hangszerek, áramkör-átalakított játékok, „lo-fi” analóg szintetizátorok és hangforrások, hangzó eszközök..
http://ahadmaster.blogspot.hu/
http://www.youtube.com/watch?v=Q8p82j1o3Tw

A ParaNoiZ egy olyan zenei projekt, melyben a masszív, improvizatív zajzene egy unikális zenészi felállásban valósul meg. Az együttes jelenlegi tagjai, Pongrácz Kálmán /aka Rovar17- laptop, élő elektronika/, Tóth Gábor /aka tgnoise – élő eletronika/, Bartha Krisztián /dob/ egy “harsh-”, és “ambientnoise” alapú, erős ritmikájú hangzást építenek fel koncertről koncertre. A projekt egyik célja, hogy a zenészek a zajzenei hangzást újabb, kísérleti jellegű hangzásokkal szélesítsék ki, további zenei strukturális dimenziókat keresve. Ezért a trió rendszeresen hív meg vendégzenészeket, akik nem kifejezetten, vagy nem feltétlenül a zajzene világában tevékenykednek.
http://www.facebook.com/paranoise.H
http://www.youtube.com/watch?v=RypNIVxoAqw&feature=youtu.be