Manga rajzworkshop / 32. rész helyett: Képregény a tervezőasztal mögül

Dátum/Idő
09.10. 14:00 - 19:00

Kategória(k)


Manga rajzworkshop / 32. rész helyett: Képregény a tervezőasztal mögül

14184529_1271486419562346_400326011580627663_n

Facebook event

Téma: 32. rész helyett: Képregény a tervezőasztal mögül
Avagy Tölts el egy napot Fekete Danival! ;D

Meglehet sokan emlékeztek rá, hogy a két évvel ezelőtti workshop sorozat elején is volt egy kerekasztal beszélgetésünk az 5Panels képregény készítőivel, és az új workshop sorozatban is hívtunk vendéget, akitől sokat tanulhatnak résztvevőink. :)

Ezen a rendhagyó alkalmon Fekete Dani lesz a vendégünk, akinek alkotásaival már bizonyosan sokan találkoztatok! Ámde ha mégis elkerülte volna figyelmeteket, most megismerkedhettek munkásságával.
Dani a Széles Mosoly képregény alkotója minden tekintetben, hiszen egymaga tervezi, írja, rajzolja, színezi és szerkeszti a két éve rendszeresen megjelenő sorozatot. Tehát nem csekély tapasztalattal rendelkezik képregény kiadás területén méghozzá a hazai pályán.
A képregény kiadáson kívül is megcsillogtatta tudását az animáció készítés és szinkronizálás területén is, ugyanis az Egy Akatsuki Élete (1AÉ) is neki köszönhetjük a paródia sorozat szellemi atyja, rajzolója és szinkronrendezője is egyben.

Programtervünk a következő:
Kerekasztal beszélgetés Danival – kicsit bekukkantunk a kulisszák mögék, kikérdezzük vendégünket a szakma sötét titkairól, az alkotás folyamatáról. A beszélgetés végén pedig ti is feltehetitek kérdéseiteket.
Természetesen lesznek rajzgyakorlatok, de erre az alkalomra Dani is készül nektek egy érdekes feladattal, úgyhogy lelkes és kihívást kereső alkotók előre ez a ti alkalmatok! ;)

Belépés díja: 1.000 ft/fő
Bérletet, MAT tag kártyát senki ne felejtse otthon!
A Program negyedik alkalma: 2016.09.10. (szombat) 14:00-19:00
Helyszín: Művelődési Szint, (Blaha Lujza tér 1.)

Manga rajzworkshopról általában:
A Magyar Anime Társaság elsőként indított manga rajzworkshopot a műfaj rajongói számára. A havi rendszerességgel megrendezett program 2014-2016-os időszakban 19 alkalommal volt látogatható. Most ismét útjára indítjuk a workshop sorozatot, önkénteseink szervezésében.

Programunk célja, hogy kezdő és haladó rajzolóknak segítsük elsajátítani a műfaj alapjait, apró trükkjeit. Olyan közösséget építünk, akik egyazon hobbi iránt érdeklődnek, így kölcsönösen tanulhatunk egymástól ezen alkalmakon. Szeretnénk, hogy a résztvevők, családias, nyugodt légkörben tölthessenek el együtt néhány olyan órát, amikor mind arról tanulhatnak újdonságokat, amit szeretnek. A workshop minden – a manga stílusirányzat iránt – érdeklődője számára nyitva áll.

Az összeget teljes egészében a workshop alkalmak terembérlésére fordítjuk, fennmaradó összeg esetén a workshop számára vásárolunk belőle rajzeszközöket és papírt.

Amit érdemes magatokkal hozni. A/4 vagy A/3-as vázlatfüzet vagy papír, grafit ceruza 2B, 4B, 12 db-os színesceruza készlet, radír (pl.monopol a puhább grafit javítására). Rutinosabb látogatók számára természetesen tetszés szerint egyéb kedvenc eszközöket is hozhatnak magukkal pl. szenet.
Természetesen, ha valaki még tényleg kezdő tudunk számára eszközöket is biztosítani, a helyszínen ahogy eddig is.

Aki komolyabban érdeklődik a program hosszú távú tervei iránt annak szeretnénk ajánlani a következő facebook csoportot:

https://www.facebook.com/groups/516458915136704/