Mérei Zsuzsa – Vikár András – Xantus János: KIKI A CSOPORTBAN pszichodráma – játék – filmje (2010)

Mérei Zsuzsa – Vikár András – Xantus János: KIKI A CSOPORTBAN pszichodráma – játék – filmje (2010)

Dátum/Idő
12.18. 19:00

Kategória(k)


19:00 És így s eképp tovább, 22′  (1978 vizsgafilm)

19:30 Kiki a csoportban

Két analitikus szemlélettel dolgozó, összeszokott pszichodráma pszichoterapeuta, a filmrendező és stábja összeálltak azzal a céllal, hogy csinálnak egy pszichodráma filmet. A csoporttagokat az etikai szabályok messzemenő figyelembe vételével eleve úgy hívták intenzív önismereti munkára, hogy már a hirdetésbe is megjelenítették, hogy kamera lesz jelen, a film bemutatásra is készül.

Aránylag ritka valaki életében, hogy egyszerre két történelmi pillanatnak tanuja, de az alkotás megszületése egyszerre hat a filmművészet és a pszichodráma napjainkban zajló történetére. Itt és most.

Az alkotásra vállalkozók beviszik a nézőt egy pszichodráma csoport folyamatának egy játékába, olyan tapintattal, amit csak a „respektábilis kapcsolat” fogalmának mély ismeretével, átélésével, s mi több, annak magas szintű alkalmazási készségével / képességével lehetséges megtenni. Ez a terep nem veszélytelen, az erre vállalkozók mindegyiket elkerülik.

A vetítéssel a 2012. november 13-án elhunyt Xantus János Balázs Béla-díjas filmrendezőre, forgatókönyvíróra, színészre, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárára emlékezünk.

Blaskó Ágnes: Légy a falon

http://magyarnarancs.hu/film2/legy-a-falon-79287

Fekete Vali: Kiki a csoportban, ki-ki az életben - Beszélgetés Xantus János filmrendezővel (Kikötő Online) 

http://www.kikotoonline.hu/sziluett/fej-vagy-iras/interju/kiki-a-csoportban_-ki-ki-az-eletben

2:1 Belépő: 500 Ft, amivel a Müszi működését támogatod