Messzelátó Egyesület – Szappankészítő workshop

Dátum/Idő
03.28. 10:00 - 13:00

Kategória(k)


A szappankészítésről

A kb. három órás foglalkozásunkon különféle szappanokat lehet készíteni: kávés-dörzsiset, levendulavirágosat, kakaós-mentásat (After Eight illat), mézes körömvirágosat.

Mindenki egy kilogramm saját készítésű szappant vihet haza.

A foglalkozást követően képes leszel otthon is elkészíteni saját szappanodat, illetve összeállítani saját, egyéni receptjeidet.

Egy kis ízelítő arról, hogy milyen szappanokat készítünk, illetve hogy miért jobbak ezek a boltban vásárolható kozmetikumoknál:

Csak növényi eredetű olajokat, színezékeket (fűszerek, szárított virágok) és illatokat (100% illóolajokat) használunk.
A készülő szappanunkban összetevői között szerepel az olívaolaj, mely rengeteg vitamint (E, A, D, F, K) és aromás vegyületet tartalmaz. Antioxidáns, antiszeptikus hatású, nyugtatja a bőrt. További hozzávaló a bőrvédő, hidegen sajtolt napraforgóolaj és a habzó kókuszvaj.

Környezetvédőként a természetes hozzávalók használata mellett kerüljük a pálmaolajat is, mert (amellett, hogy szárítja a bőrt) helytelenítjük, hogy az ültetvények létrehozásakor trópusi erdőket irtanak ki – az erdők pusztításával az orángutánokat is veszélyeztetve!
(Egy kozmetikai cégeket bojkottáló video a pálmaolaj kitermelésről: http://www.youtube.com/watch?v=odI7pQFyjso)

Kb. havonta egy foglalkozást tartunk. A következő időpontok majd később kerülnek kihirdetésre.
Ha szeretnél értesítést kapni következő foglalkozásaink időpontjáról, iratkozz fel hírlevelünkre!

A csoport kb. 10-15 fős lesz, ezért kérjük, mielőbb jelentkezzetek, mert hamar betelhet a keret! Jelentkezési lap itt!
(Természetesen, ha megszervezel egy kb. 10 fős csoportot, külön időpontban is megtartjuk a foglalkozást.)

A részvételi díj 2013. január 1-től egy fő számára elővételben 9000 Ft-ra változik (átutalva, vagy az irodában készpénzben befizetve min. 3 nappal a foglalkozást megelőzően), a helyszínen fizetve: 11000 Ft.
Tagoknak 1000 Ft kedvezmény.

Figyelem! Amennyiben a foglalkozáson mégsem tudsz részt venni, abban az esetben küldhetsz magad helyett valakit, vagyis a részvétel tetszőlegesen átruházható bárkire. Ha ezt nem tudod megoldani, úgy kérünk, hogy a foglalkozás előtt legalább három munkanappal telefonon jelezd a lemondást, így az előre befizetett részvételi díjat később, más foglalkozásra felhasználhatod. Pénzvisszafizetést nem tudunk vállalni.

Fontos, hogy az alábbiakat hozzátok magatokkal:
- egy legalább 1-1,5 literes műanyag, vagy kerámia tálat
- ha van, nagy műanyag keverő kanalat
- lehetőleg hosszú ujjú koszolós ruhát (pólót, inget, kötényt), mert én pl. mindig magamra szoktam kenni egy kis szappant… :)
- ha szeretnétek: kedvenc illóolajat, fűszert, formát a szappannak (joghurtos, krémtúrós pohár, szilikonforma, stb.).

(Persze, ha bármi ebből hiányzik, mi is tudunk adni.)

Nagy segítség, ha el tudjátok hozni saját digitális mérlegeteket, botmixereteket (a fém szárú botmixer sajnos nem jó, reakcióba léphet a lúggal. A penge természetesen lehet fém, csak a burkolata ne legyen abból. Később még nyugodtan fogjátok tudni használni főzéshez, szépen el lehet mosni.)