Neonhullám

Dátum/Idő
02.03. 22:00

Kategória(k)


Neonhullám

15871555_1167199420061315_1453301248337403092_n

Facebook event

Fellépők:
• Terminal Danger [LIVE] [Klangworks album release]
• Quixotic [LIVE]
• The Neon Droid [LIVE]
• Gridscape [LIVE]
• Lazerpunk! [LIVE]
• Envo [DJ set]

Belépő: 1000 Ft.

Egy nagyon régi tervünk válik valóra a Müszinek köszönhetően, ugyanis amióta a Neonhullám elindult 2015 tavaszán, azóta keressük a lehetőséget, hogy minél több hazai (és a jövőben külföldi) előadót be tudjunk nektek mutatni. A hazai synthwave szcéna elég erős, tavaly december elején már a második válogatásalbumát jelentette meg, és a résztvevő tagok is egyre nagyobb nemzetközi elismerésnek örvendenek.

Terminal Danger ezen az estén mutatja be új albumát, mely a Klangworks címet viseli. Nem véletlen, hisz az album leginkább a Kraftwerk hatására készült (Kling Klang, a Kraftwerk saját kiadója).

Quixotic az első hazai előadó volt itthon, aki stíluson belül alkotni kezdett, a “Palms” című számát már közel másfél millió ember hallgatta meg YouTube-on, zenéje a Miami pálmafáitól a koktélokon át egészen az outrun autós üldözésekig repíti a hallgatót. Utoljára Carpenter Brut tavalyi fellépése után volt hallható az A38-on.

Ez az este egyben The Neon Droid barátunk köszöntő bulija is, ugyanis 7 külföldön eltöltött év után tért végre vissza haza Magyarországra, így őt a magyar közönség most láthatja először élőben fellépni. Palettáján a lazább szintipoptól a lassú synthwave-en át az energikus/durva darkwave-ig szó szerint minden megtalálható ami retro és 80-as évek. Továbbá a vokoderes szövegek lassan védjegyévé válnak.

Gridscape-et már biztosan nem kell bemutatni senkinek, 2014 óta működik ezen a néven, a Neonhullám állandó tagja. Zenéje leginkább a gyorsabb, táncolhatóbb oldalról közelíti meg a stílust. Jelenleg az első albumán dolgozik, amiről a setjében is ízelítőt kaphattok!

A 2013 óta tevékenykedő LAZERPUNK!-ot senkinek nem kell bemutatni. Az itthon és külföldön egyaránt megkerülhetetlenné vált előadó olyan nevekkel lépett már együtt színpadra mint Perturbator, Carpenter Brut és a Blastromen. Az egyszemélyes live felállást tavaly felváltotta a háromfős gitár-dob-elektronika felállás, a December 4-én megjelent NIGHTCRAWLER albumukkal pedig egy még erőteljesebb, még dinamikusabb hangzást mondhatnak magukénak. Bár volt már a NIGHTCRAWLER megjelenése óta fellépésük, mégis ezt a bulit mondják albumbemutató koncertnek, ahol nem csak az új albumról fognak rengeteg számot játszani, hanem pár teljesen új, sokkal agresszívabb témát is bemutatnak majd.

Az estét Envo dj-szettjei nyitják és zárják majd, az elején könyedebb, elszálósabb chillwave-ekkel, majd a party végén felpörgetett darkwave számokkal.