Népünkért !

Dátum/Idő
06.09. 19:00

Kategória(k)


Népünkért !

13177194_236730070031509_3407942878316614498_n

Facebook event

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Népünkért! címmel gondolatébresztő tudományos előadássorozatot indítunk. Céljaink szerint olyan témákat tárgyalunk meg az érdeklődő fiatalokkal, mely saját sorsunkat érinti, a mindennapi életünket meghatározó, mégis tabuval körülvett kérdések. Értékes és előremutató vitaindító beszélgetésekre számítunk.
Céljaink szerint egy olyan pezsgő roma (és természetesen nem romák számára is nyitott) értelmiségi klub-ot szeretnénk létrehozni, mely tudományos szintű eszmecseréknek ad otthont és ahol képesek vagyunk egymás motiválására, aktív és őszinte hozzászólásokkal, előadásokkal. Alkalmas lehet a későbbiekben egy kellemes baráti közösség kialakulására, ahol a közös pont az együttgondolkodás, tenni akarás és egymástól való tanulás lehet. Ezt a közös teret olyanná szeretnénk megalkotni, amiben mindenki szabadon, bátran megoszthatja gondolatait, így segítjük egymást és hozzájárulunk egymás szakmai és emberi fejlődéséhez.
Több a valláson alapuló kérdésre is keressük majd a választ közösen. Ezek a témák nem kategorikusak és valláshoz kötöttek, nyílt beszélgetések során kerülnek megvitatásra, de irányadóként mindig egy elhivatott szakembert invitálunk meg a téma előadójaként, majd kinyitjuk a témát és lehetőség nyílik arra, hogy megosszuk egymással a gondolatainkat, és feltegyük az előadónak a bennünk megfogalmazódott kérdéseket.

Természetesen minden alkalommal frissítővel és svédasztallal várjuk a kedves résztvevőket.

Minden második alkalommal egy szabadabb, beszélgetősebb találkozónk lesz, amiben helyet kap a fiatalok kreativitása, olykor drámajáték indítaná a csoportos vitafórumot, megjelenne a slam poetry és más előadói műfajok. Természetes az élő zene és a humor is is fontos szerepet kap, hiszen minden alkalommal vendégül várunk elismert előadóművészeket, akik nem csak a szórakoztatás okán, de a téma iránti érdeklődésük miatt is részei lesznek a közösségünknek. Ezekre az alkalmakra szeretettel várunk bárkit, aki kedvet érez, hogy a témához hűen bemutassa érzéseit, gondolatait bármely műfajban, vagy művészeti ágban.

Megosztjuk Önnel az első programunk tervét, szívből reméljük, hogy elnyeri a tetszésüket és számíthatunk a jelenlétükre:
Június 2. Csütörtök 19.00h Müszi (Blaha Lujza tér a Corvin áruház oldalán a zöld ajtó)
Téma: A Biblia mese vagy valóság
Meghívott előadó: Dr. Grüll Tibor – Történész professzor
Vendég előadók az előadás szünetében: Havas Lajos Chico és a Finucci testvérek
Az előadást végén nyílt vitát indítunk a témáról, ezért bátorítjuk a fiatalokat, hogy készüljenek kérdésekkel, véleményekkel, idézetekkel, kutatásokkal, hozzászólásokkal.
A további témákról e-mailben értesíteni fogjuk, és a Facebook oldalunkról is könnyedén tájékozódhat.

https://www.facebook.com/Népünkért-231796133858236/?fref=ts

Jelenlétükre feltétlenül számítunk, emiatt tisztelettel kérünk szépen egy visszajelzést.
Köszönettel és tisztelettel:

Csík Benedek
a Kezdet és Vég Romákat
Segítő Közhasznú Egyesület vezetője

Dr. Bagó Lajos
Koordinátor