New Tech Meetup

Dátum/Idő
09.06. 19:00

Kategória(k)


New Tech Meetup

https://www.meetup.com/newtech-42/events/kqsqqywkbhb/

Keresztplatformos natív app fejlesztés Java-ban az Intel Multi-OS Engine -nel
Dr. Mattasits Annamária és Kis Gergely (Migeran – Smart Software Solutions)

Infotanár Mentor Program – hogyan tudod Te magad közvetlenül segiteni a magyar informatika oktatást?

Szeptembertől új IT kerettanterv van érvényben az informatikai tagozatokon. Mindez jó hír, csak éppen a tanárok nem kaptak hozza semmilyen felkészülési segítséget, még időt sem. Hogy lesz a Pascalból OOP, vagy a nextnextfinishből devops oktatás rohamtempóban? Hogyan függ mindez össze a jól képzett munkaerő hiányával, versenyképességünkkel?

Biztonságos, megbízható jármű-jármű kommunikácio
Takács András, Head of R&D, Commsignia, Inc.

A jármű-jármű kommunikáció pillanatokon belül napjaink részévé válik. Az autóink folyamatosan üzeneteket szórnak, bennük a saját pozíciónkkal, irányunkkal, sebességünkkel, gyorsulásunkkal, stb. Elengedhetetlen, hogy ezen üzenetek integritását ellenőrizzük, különös tekintettel ha ezen információk alapján az autónk a balesetek elkerülése érdekeben fékez vagy éppen gyorsít. Hasonlóan lényeges kérdés az adatvédelem, hiszen ezen üzenetek nem használhatóak fel a járművek nyomkövetésére vagy a rendőrség által történő szankcionálásra (pl. gyorshajtás büntetésére). Takács András a Commsignia fejlesztési igazgatója az előadása során igyekszik megnyugtató választ adni az összes a jármű-kommunikáció megbízhatóságával kapcsolatban felmerülő kérdésre.

Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk (költségvetés itt), minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!