RESZTORATĺV MŰHELY – Segítő foglalkozásúak szerepe a társadalmi problémák megoldásában

Dátum/Idő
06.10. 16:00 - 20:00

Kategória(k)


RESZTORATĺV MŰHELY – Segítő foglalkozásúak szerepe a társadalmi problémák megoldásában

12928201_1056131094453126_8291058231207499246_n

Facebook event

Önismereti műhely gyakorlati célkitűzésekkel és resztoratív eszköztárral segítő foglalkozású szakemberek és pedagógusok részére péntek délutánonként

Észak-amerikai indián hagyományokon alapuló módszer

Foglalhatok-e állást társadalmi kérdésekben? Melyek az engem érintő nagy kérdések ma Magyarországon? Mely területek érdekelnek a legjobban? Mi az én Igazam? Mennyit fejezhetek ki nézeteimből és érzéseimből klienseim, tanítványaim, pácienseim felé? Egyéni értékeim és társaimmal közös értékrendünk hogyan illeszkednek egymáshoz? Hogyan juthatunk közös nevezőre? Mely csoportokhoz, közösségekhez tartozom? Kivel, kikkel, mely területeken lenne érdemes együttműködnöm? Megvalósulnak-e munkámban azok a célok, amelyek pályaválasztásomat meghatározták? Milyen nyomot tudok hagyni tevékenységemmel a világban? Csak a klienseimre, tanítványaimra, pácienseimre hat ki munkám, vagy szélesebb a hatóköröm? Mitől függ ez? Hogyan tudom megelőzni, hogy mindenből kiábránduljak? Van-e tere a szakmai fejlődésemnek? Hogyan tudom szélesíteni a látókörömet?

A műhelyen ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel fogunk foglalkozni a Resztoratív Kör Módszer keretében. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek egy könnyen elsajátítható és sokféle helyzetben alkalmazható módszerrel. Az önismeret és emberismeret fejlesztésén túl a Körök hatékonyan segítik a kapcsolatépítést, közösségfejlesztést, tanítási- és munkafolyamatok lebonyolítását, problémamegoldást, konfliktuskezelést, valamint minden olyan helyzetet, amely kis- és nagycsoportok demokratikus együttműködését kívánja meg.

A resztoratív módszer keretében minden résztvevő a közösség értékes tagja, és mint olyan, a körben egyformán lehetőséget kap a megszólalásra. Az együttműködés alapját az egyes résztvevők értékrendje biztosítja, az együttműködés módját pedig a közösen megfogalmazott irányelvek szabályozzák. Minden feladat- és problémamegoldás előtt nagy hangsúlyt fektetünk a kapcsolatok egymás megismerésén alapuló építésére. A közösségek ilyen szemlélete feltételezi, hogy a problémákra közösen keressük és találjuk meg a megoldást, hiszen a közösséget érintő minden nehézség a közösség közös terhét jelenti és egészére kihatással van.

Kéthetente, péntekenként jelentkező műhelysorozatunkon a társadalmi szerepvállalás önismereti dimenzióján túl hozzásegítjük a résztvevőket a közös célok megfogalmazásához és megvalósításához.

A Kör őrzői a KöR-Tér Csoport képviseletében:
- Galgóczi Krisztina Ph.D., irodalmár, esztéta, pszichodramatista
- Ganyu Boróka klinikai szakpszichológus, mediátor, resztoratív facilitátor

Pontos helyszín: MÜSZI, 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1., III. emelet, a bejárattól jobbra
(Corvin áruház, bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval. Csöngess, ha nincs nyitva az ajtó!)

Hozzájárulás: 1.500 Ft / fő (kedvezmény kérhető)
(Terembérre és közös vacsorára forditjuk. Addig kérjük a résztvevőktől, amíg nem találunk szponzort.)

Jelentkezés: kortercsoport@gmail.com, vagy facebookon