Seine (HR) vendég: Zanzinger (HU)

Dátum/Idő
10.21. 19:00

Kategória(k)


Seine (HR)

14329989_10153956432848137_8769775076264174781_n

Facebook event

Seine (HR)

/for english scroll down/

A Seine mögött álló Ivča (‎Ivan Ščapec) még klasszikus singer-songwriter-ként, majdnem egy évvel ezelőtt játszott utoljára Magyarországon. Aki el tudta csípni, annak biztos belemaródott a lelkébe az a nehány szám, amit akkor hozott magával. Az akkori mini-turnéra a buli kedvéert elkísérte Mišo is, akivel a Vlasta Popić-ban játszottak együtt. A szegedi koncerten azzal lepték meg magukat és a közönséget is, hogy Mišo (Dimitrij Petrović) beült a dobok és a xilofon mögé, és saját zenei kreativitásával próbálta meg érdekesebbé tenni Ivča szóló-projektjét.
A turnét követően már közösen vonultak stúdióba, s az új felvételek már Mišo kézjegyét is magukon viselik. Az együttállás tehát már kezdett egyre inkább együttessé alakulni, már csak egy basszusgitáros hiányzott, akit a Straight Mickey and the Boyz-ból kölcsönöztek a fiúk. – Mellesleg Ivča és Mišo szerint ő a Balkán legjobb basszerosa. – Boško Mijušković már a nyáron aktívan bekapcsolódott az együttes életébe, s már rajta is múlt, hogy megnyerték Banja Luka-n, a Balkán legnagyobb zenei tehetségkutató fesztiválját. Ilyen előzmények után hozták össze idén ősszel az európai turnéjukat, aminek keretébn most Budapesten és Szegeden is megállnak egy-egy koncert erejéig. Újabban psycho-akusztikus-punk-nak vagy poszt-szentimentális-neuro-alter-rock-nak szokták nevezni azt, amit csinálnak.

http://seine.bandcamp.com/

Seine is a singer­-songwriter project by Ivan Ščapec based in Zagreb. It was formed in the 2007, but only after the hiatus of his renowned punk-­noise-­pop collective Vlasta Popić, has Seine gained proper attention of his author. With several releases (from an EP to live album), this evil-­hearty-­punkish acoustics has travelled the Balkan region and played numerous shows. In the spring of 2016 Seine has released his first single “Kritika čistog razuma”, which marked the formation of Seine as a band. On drums, percussions and vocals is Dimitrij Mekotanović Petrović and on the bass Boško Mijušković, a talented young musician from Belgrade, which turned Seine into an international group. In July 2016 they performed on Nektar Demofest in Banja Luka (BiH), the largest band competition in the Balkan region, and received the first prize among 450 bands that applied, winning recording and production of their debut studio album. For the end of 2016 they plan to release a new single and play a two-week central European tour.

BE/ fee: 500 huf