Szíria – az intenzív kelet – vetítés

Dátum/Idő
09.21. 18:30

Kategória(k)


Szíria – az intenzív kelet – vetítés

21752038_1362836713816523_4744169484401557506_n

Facebook event

Szíria – Egy letűnt birodalom, mely már nem lesz soha olyan mint volt. Ezt a múlt időt mutatnám be képes utazási élménybeszámolómban, mely 40 napig tartott, és az ország minden szegletét és társadalmi szegmensét érintette sok sok kalanddal és felismeréssel. Az intenzív Kelet.

Szept. 21. csüt este 18.30h – Müszi-ben a Blahánál. (részletek lent) Hozzájárulást fogunk kérni 1000 Ft-ot.
A vetítés kb. 2h hosszú lesz egy szünettel, s utána beszélgetés.

SZÍRIA
Egy rendkívül aktuális témában szeretnék egy élménybeszámolót tartani, hiszen a legtöbben semmit nem tudunk Szíriáról a menekülteken kívül. Pedig Szíria Közel -kelet egyik gyöngyszeme… volt..
6 éve jártam ott hátizsákos utazóként az Assad rezsim ideje alatt, végig stoppoltam, rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam.

Voltam megfigyelve, letartóztatva, stoppoltam a sivatagban is, voltam egy lebombázott atomerőmű közelében, láttam keresztes várakat, a török birodalom építészetét, római történelmi emlékeket. Részt vettem a nyüzsgő Damaszkusz és Aleppo életében, majdnem láttam nyilvános kivégzést, miközben a helyieknél laktam, s szerveztem ott nemzetközi találkozókat. Folyamatosan szembesültem a helyiek kedvességével és vendégszeretetével, ha stoppoltam, mindig meghívtak magukhoz. Ez volt a természetes.
Meglátogattam keresztény helyeket, s önkénteskedtem egy 12. századi sivatagi kolostorban is pár napot, amely közeg különleges volt, s érdekes emberekkel hozott össze ott is a sors.
Az ország különlegesen jó volt utazni, mely már soha nem lesz olyan amilyen volt. Ez utóbbit szeretném megmutatni nektek
A kinti büfében italok baráti áron vannak.
Várunk szeretettel
Gábor, Vándorboy

Helyszín:
Müszi, a Blahánál, a Corvin áruház teteje. (bejárat a Somogyi B, u. felől, a pizzás után 10 méterrel, zöld ajtó, csengess, majd fel 3. em.) muszi.org
Hozzájárulást fogunk kérni 1000 Ft-ot.
Helyben lehet fizetni. Ha anyagi gondjaid miatt soknak találod a belépőt, írj nekem, találunk megoldást, hogy részt vegyél.