TERMÉSZETI MEDICINÁK AMAZÓNIÁBAN – 7. RÉSZ – TOÉCITA, AZ ANGYALTROMBITA

TERMÉSZETI MEDICINÁK AMAZÓNIÁBAN – 7. RÉSZ – TOÉCITA, AZ ANGYALTROMBITA

Dátum/Idő
11.27. 19:00 - 22:00

Kategória(k)


Facebook esemény

Kedves Gyerekek!

Hát elérkeztünk az Amazónia-szerte leggázosabb növényi medicinához….. Jó időben, jó helyen, megfelelő mennyiségben, építő jellegű orvosság, egyéb esetekben kevésbé…. Boszorkányság, fekete mágia, tartós idegrendszeri károsodás…. Szóval csak csínján!

Kezdjük talán egy kis botanikai bevezetővel.
A burgonyafélék (Solenaceae) közé sorolt angyaltrombita (Brugmansia sp.) mintegy 1,5 méter magasra növő cserje, kisebb fa vagy kúszócserje. Egyes fajok évelők, mások egynyáriak. Illatos, nagy, trombita alakú virágai rendszerint elefántcsontszínűek vagy fehérek – szórványosan sárga, rózsaszín, kék, sőt lila virágú fajták is előfordulnak. A trombita alakú tölcsér az öt, összeforrt sziromlevélből alakult ki. Termése bogyó. Hajtásdugványról könnyen szaporítható. Közép- és Dél-Amerikából származik; látványos virágzata miatt sokfelé ültetik, de vadon viszonylag ritka. A hét eredeti angyaltrombita-faj mellett számos hibrid is van.

Az angyaltrombita valamennyi része (hajtás, gyökér, virág, mag) tartalmaz a központi idegrendszerre (CNS) ható, biológiailag aktív anyagokat – atropin, hioszciamin, szkopolamin.

No de milyen a hatása? Hogyan írható le? Mire jó? Vajon hogy kapcsolódik a fekete mágiához, a szabad akarathoz, a gyógyuláshoz és az Energia kanalizációjához?

A téma iránt érdeklődőkkel ezen és hasonló kérdésekről fog elmélkedniFerenc Müller naturalista és természetbúvár.

Kezdés: 2014. november 27, 19:00
Helyszín: MÜSZI (l. lent)

Belépőjegy: 800 Ft

Mindenkit várunk szeretettel!

A Szervezők