TestHangSzer Nyitott Műhely //

Dátum/Idő
09.22. 20:00 - 22:00

Kategória(k)


TestHangSzer Nyitott Műhely //

_MG_0347

Facebook event

●●● TestHangSzer // szeptember 22. 20:00 // Müszi ●●●

A tavalyi évadban indult Szántó Dóra Viola táncos, zeneterapeuta kísérleti műhelye, a TestHangSzer. A havonta egyszer, mindig más-más téma köré szerveződő alkalmakon egy-egy vendégművész segítségével, a közös zenei és táncos improvizáció lehetőségét felkínálva indulnak belső utazásra. Az improvizatív alkotás folyamatába bárki becsatlakozhat, zenével, tánccal, csendes figyelemmel egyaránt. A következő műhely szeptember 22-én lesz, és a Magamra hangolva-Egymásra hangolva témával foglalkozik.

Kísérő hangozó: Kőrösi Gábor (zenész, hangterapeuta)

● Hogy tetszene, egy olyan előadás, ahol szabadon dönthetsz, nézőként ülöd végig, vagy Te is beszállsz? Akár hangszereket ragadsz magadhoz, akár énekelni kezdessz, akár mozogni, táncolni…? Milyen érzés lenne, hogy bármit csinálsz, adsz magadból, jót csinálsz és szükség van rá? (És semmi sem kötelező!)
Olyan színházi élményt álmodtam meg, ahol ez így történik, ezt mind megteheted! Kényelmes ruhában gyere! Földön, párnákon ülünk, a cipőket pedig a bejáratnál hagyjuk. Az interaktív előadás nagyjából egy óra, majd ezt egy élmény megosztó körbeszélgetés követi, szintén egy órában.

A tánc, a mozdulatok is hasonlóképp születnek. Nem a professzionalizmus a lényeg, hanem a mozdulat és zene hitelessége, az őszinteség, az önreflexió. A szabadság megélése, a zenével való egység megélése, és kinek, mi…

Színház-élőzene-tánc-improvizáció-terápia… szabadság!

Részvételi díj: NINCS, adományt szívesen fogadunk :)

● Body Instrument Open Workshop

Would You like a performance where you can decide if you watch as a spectator or you take part of it by musical instruments, voice or by movements?
How would you feel, if you do whatever it is needed and good part of the performance?
I’ve had a dream. A theatre experience without barriers, so you can do whatever using your intuitions.
“I am a dancer, but I am not interested in professional movements, I am interested in sincerity, authenticity, self-reflection. For me the most important part of dance is touch. Touching even the ground, the wall, touching myself and each other, and the soul through the movement and music…”
Everything happens spontaneously. In every occasion (the workshop is monthly organized) we have an axis, the theme: it can be a song, a poem, a quote. So then music and movements born in the moment, so becoming a miracle…
As we finish the performance, you have the opportunity to get part in a conversation, to ventilate your feelings and thoughts.
Looking forward to have an experience together!