VOKÁLIS WORKSHOP: Ladik Katalin & Jean-Michel Van Schouwburg

VOKÁLIS WORKSHOP: Ladik Katalin & Jean-Michel Van Schouwburg

Dátum/Idő
02.18. 12:30

Kategória(k)


Ladik Katalin & Jean-Michel Van Schouwburg
Alternatív vokális technikák, Hangköltészet & Improvizáció workshop

Facebook esemény

/—JELENTKEZÉS EMAILBEN: jazzzzzzzaj@gmail.com—/

Legyen MINDEN HANG és HANGSZÍN mindenkié! – mondhatnánk továbbgondolva Kodály mester üzenetét. A kortárs zenében ugyanis a hangszín ugyanolyan fontos, konstruktív összetevővé vált, mint az ének-zene órákról ismerős hangmagasságok és a ritmus. A szavakat, hangokat, gesztusokat is egyenrangúan kezelő Ladik Katalin és a belga improvizatőr Jean-Michel Van Schouwburg kreatív műhelymunkára hív MINDENKIT, aki szeretné kiterjeszteni vokális eszközeit, vagy előre gyártott kategóriák nélkül keresi a saját nyelvét, művészi kifejezésmódját. Az egy napos WORKSHOP február 18-án lesz a Müsziben, előképzettség nem szükséges.

Ladik Katalin költő, performer, színésznő. Újvidéken született, és az utóbbi 20 évben felváltva él és alkot Újvidéken, Budapesten és a horvátországi Hvar szigetén. Az úgynevezett írott költeményekkel párhuzamosan hangkölteményeket és vizuális verseket is alkot, előadóművész, kísérleti zeneművek és hangjátékok alkotója és vokális előadója, képzőművész, továbbá a happening, mail art, akció műfajában is tevékeny. A magyar avantgárd irodalom és performansz művészet nemzetközileg is elismert alakja, fellépései mindig eseményszámba mennek.

Jean-Michel Van Schouwburg vokális improvizációiban a hagyományos hangképzésen túllépve építkezik. A 90-es évektől kezdve minden létező vokális technikát elsajátított, pl. garaténeklés, felhangok, jódli, különböző száj-hangok, falzett éneklés, multifóniák, valamint halandzsa nyelveket. Olyan, nemzetközileg elismert művészekkel dolgozott együtt, mint Adelheid Sieuw, John Russell, Sabu Toyozumi és az Inaudible collective. Az I Belong to The Band-ben Oli Mayne-nel, Adam Bohman-nel és Sőrés Zsolttal játszik, vokális képességein túl a humor is nélkülözhetetlen eszköze.

Helyszín: Müszi (Művelődési Szint, Blaha Lujza tér 1. – a volt Corvin Áruház 3. emeletén. Bejárat a Somogyi Béla utca felől, keresd a nagy zöld ajtót. Ha zárva van, csöngess!)

Órarend:
Február 18. kedd

12:30-14:30 Jean-Michel Van Schouwburg workshop
14:30-16:00 – ebédszünet -
16:00-19:00 Ladik Katalin workshop
19:00-20:00 – szünet -
20:00 JazzaJ Extra koncert, melyen a tanárok és (opcionálisan) a résztvevők is fellépnek.

A két részes workshop díja: 4500 Ft / fő
Jelentkezés: emailben a jazzzzzzzaj@gmail.com emailcímen. A további részleteket a jelentkezést követően emailben kommunikáljuk.

Várunk szeretettel!