Szórakozóhelyek: új rendeletek a működésre? Hogyan maradjon meg Budapest békés pezsgése?

Szórakozóhelyek: új rendeletek a működésre? Hogyan maradjon meg Budapest békés pezsgése?

Szórakozóhelyek: új rendeletek a működésre?

“Budapest több belvárosi kerületében is új rendeletekkel szabályoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását – értesült a Magyar Nemzet. A kerületi vezetőknek az az álláspontja, hogy szükséges a változtatás, mert a lakóknak joguk van a nyugodt pihenéshez, amit a vállalkozásoknak is tiszteletben kell tartaniuk. (…)

A tervezetből azonban nem derül ki pontosan, milyen esetekben indokolt az éjszakai működési engedélyek megvonása, így a bizottság szubjektív szempontok alapján dönthet a vállalkozások sorsáról – állítja Német G. Dániel, a Budapest Éjjel nevű, vállalkozókat, lakosokat és szakértőket is tömörítő közösség projektmenedzsere. A fél éve alakult csoport célja, hogy megteremtsék a párbeszéd lehetőségét és „hatásos projektekkel képezzenek hidat” az elégedetlen lakók és a szórakozóhelyek között. Honlapjukon petíciót is indítottak, amelynek célja, hogy minél többen támogassák a diskurzus megkezdését.”

Magyar Nemzet teljes cikkét ITT olvashatod.

***

Mi az a Budapest Éjjel?

A Budapest Éjjel egy fél éve alakuló közösség, amely felismerte pezsgő városunk – Budapest gazdátlan éjszakai életében jelenlevő problémákat. Ezekre keressük együtt a megoldásokat, környezetvédelmi és urbanisztikai szakértők, proaktív fővárosi lakosok, közösségi és szórakozóhelyek, vállalkozások és szakmai szervezetek illetve Bécs, London, Amszterdam és Berlin tapasztalatainak bevonásával. Célunk, hogy rövidtávon is hatásos projekteket dolgozzunk ki azért, hogy városunk kulturális és közösségi élete minden érintett fél számára hosszútávon is fenntarthatóan – érdeksérelmek nélkül – mindannyiunk örömére fejlődhessen.

Csatlakozz hozzánk, aláírásoddal segíts a párbeszéd kialakításában!
Budapest Éjjel kezdeményezés / aláírásgyűjtés >> budapestejjel.hu