REkoncept // Tervezz újra – alkoss újat! // Pályázati felhívás!

REkoncept // Tervezz újra – alkoss újat! // Pályázati felhívás!

Kedves designerek, bútor- és formatervezők, iparművészek és barkácsolni vágyó alkotók! # Pályázati felhívás

A Művelődési Szint folyamatosan épül, szépül, alakul és átalakul. Mint ismeretes, a területén számos régi bútor és használati eszköz található, melyek régi családi vagy épp közösségi történeteket őriznek, ugyanakkor upcycling-ra és újragondolásra várnak.

Ezért a MÜSZi és a londoni székhelyű Hunkies csapata pályázatot ír ki egyéni és csapatban alkotó művészek számára használati tárgyak újratervezésére és/vagy átalakítására. A jelentkezők szabadon választhatnak egy-egy kedvenc elemet a kiállítási formában  installált készletből, amennyiben vállalják, hogy egy hónapon belül új formában juttatják vissza a Corvin Áruház 3. emeletére.

A bútorok 2012. november 10-15. között tekinthetőek meg a MÜSZiben. Az újraértelmezett tárgyakat 2012. december 15-20. között állítjuk ki, a finissageon megrendezett aukción pedig bárki megvásárolhatja őket. A befolyt összeg egy negyede az (újra)tervezőket illeti, a bevétel további részét pedig a MÜSZi építészeti munkálataira és a Hunkies Egyesület további programjaira, kiadványaira fordítjuk.

November 10-én szombaton 18:00-kor Storytelling klub * keretén belül megnyitjuk a felajánlott tárgyakból épült kiállítást. Itt elmesélheted a régi tárgyaidról szóló vicces, megható, vagy bizarr történeteidet, közben bárki mazsolázhat a felajánlott tárgyak között, -kinek mi indítja be a fantáziáját- , valamint lehetőség adódik régi bútorok, érdekes tárgyak, alapanyagok további felajánlására is. Tárgyat ekkor tudnak választani a pályázók, és itt nyílik lehetőség a pályázati űrlap kitöltésére is.November 15-én csütörtökön zárul a válogatás, utolsó séta a régi tárgyak között.

A TÁRGYAK FOTÓTÁRA

A felújítást/átalakítás, egy hónap alatt, december 15-ig kell befejezni!