BUDAPEST METRO: dübörgő basszusok és konstruktivista ének a mélyből

BUDAPEST METRO: dübörgő basszusok és konstruktivista ének a mélyből

Dátum/Idő
03.21. 19:00

Kategória(k)


Fotók, versek, szólamok és dub-ütemek a földalatti tőkerendszerről és a közösségi önirányító életforma lehetőségeiről finn-magyar szemmel.

 „Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak.” A Budapest Metró megállói következnek. Szépen sorban. Újpest-központtól Kőbánya-Kispestig. Útra kelünk a föld alatt a föld fölé az Angyalok és Kool Babylon Földjére a Sátántangó táncosaival, furcsa portékák árusaival, gettólakókkal, (túlélő)művészekkel, tanárokkal, orvosokkal, nyugdíjasokkal, diákokkal és a rohanó hétköznapok utasaival. Állomásról állomásra haladunk. Útitársaink Kassák Lajos, József Attila és Kertész André. A háttérben harmonika szól, Szakcsi-Lakatos Béla és dj Suhaid játszik, Syrius-kazetta kattog, film pereg Tarr Béla, Fliegauf Benedek és Antal Nimród mozijából. Gulyáskommunizmust, Marxot, Lukács Györgyöt, kapitalizmust és gazdasági demokráciát emlegetünk. Kezünkben egy furcsa útikalauz. Egy Finnországban élő magyar író és fotós Matekovits Tamás városportréja, földalatti alternatív lexikonja. Egy hiteles és őszinte zsánerfotókkal, megkapó életképekkel, az aluljárók és a fent világát új kontextusban láttató, gazdagon illusztrált útinaplója. Nem csak 20 megállóra.

###

19:00 A BUDAPEST METRO KÉPARCHITEKTÚRÁJA

Matekovits Tamas: A budapesti metró és a városszerkezet metaforikus esztetikája

A Finnországban 2012 decemberében, a Like Kiadónál megjelent Budapest Metro c. fotóesszékönyv képanyagának szerzői bemutatása.

19:30 METRóBAN FORR A DALUNK

Amikor az „ördögi malmok” szétzúzzák a társadalmat a metrókönyv összehozza az embereket.
A metrókönyv szereplői társadalomtudományi és művészeti területen dolgozó szakemberek beszélgetnek a tőkerendszerről és a közösségi önirányitó életforma lehetőségeiről.

20:30 bpm DUBWISE Sound Session

„Muzsikálj szelektor-elvtárs!”

dubversek – élő rímek & ütemek

DU3NORMAL set

BURKUS KÖNIG live set

###

BELÉPŐ 20:00 óráig ingyenes. # Koncertbelépő 500 HUF # A jeggyel a zeneszeket es a MÜSZi (sz)épülését támogatod.

BŐVEBB INFÓ

www.rauhanpuolustajat.org/budapestmetro

www.mixcloud.com/budapestmetrosound/budapest-metro-sound/

www.bpmindub/tumblr.com