HATÁRTALAN: Milyen a színház, ha más?

HATÁRTALAN: Milyen a színház, ha más?

Dátum/Idő
02.27. 19:30

Kategória(k)


HATÁRTALAN – Milyen a színház, ha más? beszélgetés- és akciósorozat minden hónap utolsó szerdáján

Sorozatindító: A szórakoztató depresszió antiszínháza,
avagy a mindenrossz varietétől a nemzeti alternatív színházig, a színházi viselkedéskódexet kiröhögtető revütől a jelenre (át)írt igen magyar Osztrovszkij-darabig, a színház bulvár-szórakoztató súlytalanságát pocsékságba fordító mulattatástól a klasszikusok újragondolásáig.

A sorozat első vendége: Vajdai Vilmos, TÁP Színház
Sorozatszerkesztő: Czékmány Anna – Birtalan Krisztina

21:00 – 22:00 „Vajdai-after” zene-tánc

……………………..……………………..…………………….

A Művelődési Szint (MÜSZI) egy komplex kulturális és civil közösségi tér, ahol minden hónap egy kitüntetett szerdáján színházról (is) lehet beszélgetni, tehetséges és kockázatos színházi emberekkel. Kockázatosak, mert valami mást csinálnak: anti-színházat, divat-performanszot, moderált politikai beszélgetést, lélegző képzőművészeti installációt, és mégis színházat.

“Vajdai Vilmos a kilencvenes évek elején gründolta külön bejáratú színházát még a Tilos az Á nevű, legendás szórakoztatóipari intézményben (innen is a neve: Tilos az Á Pince). Unták magukat a fiatalok a kőszínházban, meg úgyis minden este ott voltak a mélyben (underground). (…) Onnan jönnek tehát, ahonnan több, később mainstreammé lett kulturális vállalkozás: a földalatti szférákból. Mindvégig a nem-hivatalos kulturális trendekből dolgoznak, hivatásos és félhivatásos szereplőkkel, akik valamiképp kötődtek ehhez a kultúrához. Érdekes volt, sőt bizarr: többször aludtam el előadásukon, az Alvószínház című, direkt ebből a célból létrehozott produkciótól eltekintve is, zavartak az etno-techno-retro kencék, és nem kifejezetten dob fel ebben a tálalásban a didzseridoo, vagy a theremin hangja sem. Aztán látványos, színes-szagos réteg produkciókkal rukkoltak ki a Trafó meg a Műcsarnok falai között, és addig erősködött Vajdai Vilmos, hogy kísérletező színházat csinál, míg bejött neki. (…) és egyre jobb az élmény. Nyáron aztán a Művészetek völgyében, nyilván magukat is karikírozva, a Minden rossz varieté-vel dobtak egy hatost. Szem nem maradt szárazon, hegy-völgy ettől volt hangos, ismert színészek, írók, előadóművészek állítottak új színházi határokat._Arnter Sisso_Aki keres, betalál_Kultura.hu

Manapság pedig már a Jövedelmező állás titkát is megtalálni véli.. Hogy hogyan is? Kiderül február 27-én este! Kérdezni és táncolni ér!

Facebook esemény