IX. LIFT – LESZBIKUS IDENTITÁSOK FESZTIVÁLJA

IX. LIFT – LESZBIKUS IDENTITÁSOK FESZTIVÁLJA

Dátum/Idő
11.07. - 11.09. All Day

Kategória(k)


„Ez az ország az én országom. Ha akarja, ha nem!”

(Galgóczi Erzsébet: Törvényen belül)

Akarja is, nem is ez az ország. Ezért dolgozunk, ahogy a szlogenben írtuk: tizenöt éve, törvényen 1999 novemberében jegyezte be a bíróság Labrisz Leszbikus Egyesületként a három éve összejárogató, barátokból álló csoportot, amely azt tűzte ki célul, hogy segíti a leszbikus, biszexuális és transznemű nőket önmaguk felvállalásában. Ez a fesztivál egy kicsit erről a tizenöt évről, a nem változó célokról és a közös emlékezésről is szól. És szól a LIFT-en már megszokott dolgokról: emberi jogi mozgalomról, munkáról, kapcsolatokról, szexről, filmről, irodalomról és képzőművészetről – önkénteseink, hazai és külföldi partnereink jóvoltából, női szemmel. Idén a szokásosnál is több interaktív workshopot látogathattok, ahol filmet szinkronizálhattok, együtt alkothattok, önvédelmet vagy táncot tanulhattok – ez utóbbi jól jöhet a szombat esti női partin. Lesznek koncertek és filmvetítések, komoly és szórakoztató témákban egyaránt. És, egy új hagyomány teremtésének nem titkolt szándékával, együtt keressük más kisebbségi csoportok képviselőivel, mi is motivál minket az önkéntesség mint Bár ez a téma régi ötletünk megvalósulása, különösen aktuális most, amikor a hazai civil társadalomra naponta rájár a kormányzati rúd. De ez az a rúd, amiről nem fog szó esni a LIFT-en.

Az idei, kilencedik LIFT-en magunkat ünnepeljük – nőket és civileket. És reméljük, hogy jövőre magát a fesztivált köszönthetjük a tizedik születésnapján! Mert kormányzat ide vagy oda, mi tizenöt éve dolgozunk együtt, törvényesen (törvényen belül), és nem alkuszunk meg. Mert (hogy ismét Galgóczit idézzük) „a megalkuvás olyan, mint a leszaladt szem a nylonharisnyán. A szem fut tovább – és az ember végül leszaladt szemekből áll.”

Nem alkuszunk meg, mert akkor, tizenöt éve, célul tűztük ki azt is, hogy segítjük ezt az országot abban, hogy valóban a mi országunk legyen. Egy olyan hely, ahol bármelyik nő szabadon Tarts velünk az idei fesztiválon is! Várnak törvényen belül, LIFT-en belül:

a Szervezők