JazzaJ EXTRA: Myhr/Nørstebø/Delius (NOR/UK) + ParaNoiZ (H)

JazzaJ EXTRA: Myhr/Nørstebø/Delius (NOR/UK) + ParaNoiZ (H)

Dátum/Idő
03.11. 20:00

Kategória(k)


Facebook esemény

A JAZZAJ Karambol ezúttal egy norvég-brit free-jazz/szabad zenei triót és a magyar improvizatív underground kérlelehetetlen zajkeltőit mutatja be a Müsziben. 

A Myhr/Nørstebø/Delius trió dinamikus improvizatív zenéjében mind a három hangszer egyenrangúan vesz részt. Ebben a zenei demokráciában robbanékony free-jazz és finom felbontású mikrotonális hangszínjátékok is helyet kapnak, csend és hangosság párhuzamosan létezik. A koncert másik pólusát hazánk egyik legintenzívebb zajzenei formációja, a Pongrác Kálmán (Rovar17) vezette ParaNoiZ adja.

Tobias Delius olyan nemzetközileg elismert zenészekkel játszott együtt, mint Steve Lacy, Misha Mengelberg, Bill Frisell, Steve Beresford, Ray Anderson és Paul Loves. Tagja az ICP orchestrának, saját kvartettjében Tristan Honsiger-rel, Joe Williamson-nal és Han Benninkkel játszik. A Myhr/Nørstebø duó 2010 óta járja Európát, különböző formációkban játszottak már olyan zenészekkel, mint Sidsel Endresen, Michel Doneda, Bugge Wesseltoft, Ab Baars, Toshimaru Nakamura és Michael Moore. Zenéjükre a folyamatos dialógus, interakció jellemző.

ParaNoiZ egy olyan zenei projekt, melyben a masszív, improvizatív zajzene egy unikális zenészi felállásban valósul meg. Az együttes jelenlegi tagjai, Pongrác Kálmán /aka Rovar17- laptop, élő elektronika/, Tóth Gábor /aka tgnoise – élő eletronika/, Bartha Krisztián /dob/ egy “harsh-”, és “ambientnoise” alapú, erős ritmikájú hangzást építenek fel koncertről koncertre. A projekt egyik célja, hogy a zenészek a zajzenei hangzást újabb, kísérleti jellegű hangzásokkal szélesítsék ki, további zenei strukturális dimenziókat keresve. Ezért a trió rendszeresen hív meg vendégzenészeket, akik nem kifejezetten, vagy nem feltétlenül a zajzene világában tevékenykednek.

 

Myhr/Nørstebø/Delius

 

Adrian Fiskum Myhr – bőgő (http://www.adrianmyhr.com/)

Henrik Munkeby Nørstebø – harsona (http://www.henriknorstebo.com/)

Tobias Delius – szaxofon/klarinét (http://www.doek.org/tobiasDelius/tobiasDelius.html)

 

itt hallható a trió játéka: www.soundcloud.com/henriknorstebo/mnd3

 

 

ParaNoiZ

 

Pongrác Kálmán /aka Rovar17- laptop, élő elektronika/

Tóth Gábor /aka tgnoise – élő eletronika/

Bartha Krisztián /dob/ 

http://www.facebook.com/paranoise.H?fref=ts

 

Belépő: 800 ft- ajánlott / 1000 ft – támogatói