OUT OF ORBIT – PÁLYÁN KÍVÜL [témafelvetés]

OUT OF ORBIT – PÁLYÁN KÍVÜL [témafelvetés]

Dátum/Idő
11.10. 19:00

Kategória(k)


Műhely Alapítvány / Nicole Cataldo (UK) – Ismeretlen Kutatása 

Az Out of Orbit egy művészeti együttműködésen alapuló kutatási projekt, kiinduló pontjai a bolygók, melynek tematikája különböző területeken alkotó művészeket (vizuális művész, táncos és zenész) inspirál közös munkára. A kutatás célja, hogy az improvizáción keresztül beavasson a filozófiai értelemben vett mikro- és makrokozmosz megjelenítésébe. A performansz szobrászati jellegét és a szobrászat performansz mivoltát közelítve, az Out of Orbit bepillantást enged a kreatív stratégiák világába, olyan folyamatokba és kapcsolatokba, melyek olyankor jöhetnek létre, mikor különböző művészeti háttérből táplálkozó, különböző területen alkotó emberek eltérítve a megszokott pályájukról a többiekkel együtt közös pályára állnak. A létrehozott munka, az ismeretlen mozzanat megtartására támaszkodva olyan improvizációkon keresztül valósul meg, melyeknek célja maga az út.

Nicole Cataldo (UK) az angol képzőművészeti egyetemen „social sculptor” területen szerezte diplomáját, ahol kültéri előadásokon és szociális projekteken dolgozott.

http://nicolecataldo.blogspot.hu

Alkotók: Nicole Cataldo, Melkovics Tamás, Gergely Farmos Lilla, Retkes Máté, Szűcs Ida 

###       

Az Ismeretlen Kutatása – egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat művész, alkotó és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben. Az alkotóműhelyben résztvevő művésznek, alkotónak elmélyült munkát, kutatást biztosít a program, és mindazoknak szól, akik az alkotói folyamatban kívánnak elmélyülni egy kész produkció létrehozása nélkül.  A munka három fázisban zajlik, minden szakaszt más-más funkciójú (munka)bemutató zár és minden fázisban más szerepet kap a közönség. A kortárs tánc területéről érkező résztvevők egy másik művészeti ágban dolgozó alkotóval együtt kutatja választott témáját a mozgás területén az improvizáció segítségével.

http://www.wsf.hu

###

Facebook event

A belépés díjtalan.