Rózsavölgyi Mátyás: Objects in mirror are closer than they appear / megnyitó

Dátum/Idő
03.09. - 04.02. 19:00

Kategória(k)


11 copy

Rózsavölgyi Mátyás: Objects in mirror are closer than they appear

Rózsavölgyi Mátyás tárgyai két dologban hasonlítanak egymásra. A különböző anyagok, textúrák egy harmadik teljesen oda nem illő matéria felhasználásával vállnak egyé. Illetve a funkcióvesztés jelenségében. A festmények cérnából, a tárgyak szalonnából és egyéb hétköznapi tárgyakból készültek. Nem teremtődik semmi, a már meglévő, létező dolog válik alkotássá. Aminek volt, az funkcióját veszti, aminek nem volt annak végképp nem is lesz. Kihúzhatatlan lemez, nem hallgatható, de örökre megmarad.

Mátyás tartósít. Ki tudja mit fog az utókor gondolni egy darab szaftos kolbászról, vagy szalonnáról (már most is megoszlanak a vélemények). Az élelmiszerek hasznos vagy éppen káros kategóriájának elnyerésért véres harcok dúlnak ma is, az élelmezés elméleti szakemberei között.
Lehet e beszélni allegorikus vagy szimbolikus művészetről, ha egy farmernadrág vagy egy ing próbálja bemutatni a fiatalságot?

Ennél a művészetnél nincs vita mert ez nem ehető. Emészthetetlen….csak nézheted, bár még létezik, még lehet kapni, mégis valahol egy letűnőben lévő kultúra maradványa. A sertés szalonna….hizlal, állati eredetű, telített zsírsavas, koleszterin dús, antibiotikumos, tisztátalan…. Na, ezzel nem lehet gondja a dietetikusoknak. Műtárggyá válik egy kis ragasztótól? Igen. Művészetnek tekinthető az az alkotás, amit nagyközönsége előtt a művész bemutat, mint művészeti alkotást. Lehet emészteni csak, tessék!

/Pester Anna/

MEGNYITÓ / OPENING
2017. március 9. (csütörtök/ Thursday) 19.00

Művelődési Szint (Müszi) | 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1., Corvin Áruház III. emelet.
Bejárat a Somogyi Béla utca felől, a zöld ajtón át! Csengess fel!
//
Müszi (Community & Art Center) | 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1., Corvin Department Store 3rd floor. The entrance is possible from the Somogyi Béla utca, through the green iron door.

LÁTOGATHATÓ / OPENING TIME
2017. március 9 – április 2.
Hétköznap / weekdays: 10.00 – 19.00, hétvégén / weekends: 14.00 – 19.00, ingyenesen / free.