ÚJRANYITOGATÓ HÉT: Szófa Budapest #6: Joke Lanz alias SUDDEN INFANT & Rubik Ernő Zoltán

ÚJRANYITOGATÓ HÉT: Szófa Budapest #6: Joke Lanz alias SUDDEN INFANT & Rubik Ernő Zoltán

Dátum/Idő
09.22. 19:00

Kategória(k)


Facebook esemény

///////////for english description scroll down////////////

Szófa Budapest #6: Joke Lanz alias SUDDEN INFANT & Rubik Ernő Zoltán

A sorozat utolsó felvonása a MÜSZI-ben. A záróesemény keretében kiállítás nyílik a sorozatot végigkísérő két fotós, Pereszlényi Erika és Kovács Márton képeiből.

Szólók:

2013. szeptember 22. (vasárnap), 19 óra

Közös záróperformansz, a fotókiállítás megnyitója és záróparti:

2013. szeptember 27. (péntek), 19 óra

 

Joke Lanz alias SUDDEN INFANT (CH) – lemezjátszó/performansz

Amikor éppen nem SUDDEN INFANT név alatt gerjeszti az indulatokat Európa színpadain dadaista zajperformanszokkal, akkor a turntablism legtisztább formájának szenteli magát. A berlini független elektronikus szcéna úttörőinek egyike.

http://www.suddeninfant.com

 

Rubik Ernő Zoltán – zongora/beatbox/performansz

Zeneszerző, zongorista. Kortárs tánc- és színházi munkáiban a zeneszerzői részvétel mellett egyre gyakrabban táncosként is kipróbálja magát. Szabad zenét játszó zenekara, a rubik.erno.quintet 2012-ben adta ki „plasms” című bemutatkozó lemezét.

A résztvevők először külön-külön műsorral lépnek a közönség elé, mielőtt megkezdik rövid, de intenzív együttműködésüket. A következő hét folyamán születő közös produkciójukat péntek este láthatjuk-hallhatjuk majd az általuk választott helyszínen.

Mi történik, ha két különböző hátterű művésznek teljes szabadságot adunk, hogy néhány nap alatt közösen létrehozzanak valamit? Érdemes mindkét alkalomra eljönni, hogy a kreatív energiák találkozása előtti és utáni állapotnak is tanúi lehessünk.

A Szófa Budapest egy év alatt összesen hatszor nyújt ízelítőt a kortárs improvizált művészetből. Különböző, olykor meglepő helyszíneken lehetünk tanúi magyar, lengyel, angol és svájci művészek találkozásainak. További információ: www.szofabudapest.com

Belépő: 1000 Ft

————

 

Mi az a Szófa Budapest?

A Szófa Budapest egy egy éven keresztül zajló művészeti projekt, mely 2012 ősze és 2013 ősze között összesen hat találkozás kereteit teremti meg.

Minden második hónapban két-két, a kortárs improvizált zene, illetve performansz területéről meghívott művészegyéniség találkozik egymással. A nyitóelőadáson a művészek szólóban mutatják be gondolataikat és munkamódszereiket. Az ezt követő néhány napban közös munkára nyílik lehetőségük, melynek eredményét a hét végi záróeseményen előadás, koncert vagy kiállítás formájában tárják a közönség elé.

A belépődíj az első alkalomra 1000 / 500 Ft, a második eseményre 800 / 400 Ft. Az első rendezvényen való részvétel esetén a második díjmentesen látogatható.

A Szófa Budapest egy kooperációs projekt, mely a Pro Helvetia Svájci Kulturális Alapítvány varsói irodájának (www.prohelvetia.pl) közép- és kelet-európai csereprogramja keretében valósul meg.

www.szofabudapest.com – improvizált zene és performansz hat felvonásban

 

English

On 22th September and on 27th September is going to be taking place the final station of the Sofa Budapest Series.
This series has been for a year. There was an international project, during this every two month two-two artist got an opportunity
to make a together work and the results the audience could see and hear in Budapest.
The participants of the last act were experimental musician performers: Joke Lanz (turntables, performance) from Switzerland
and Ernő Zoltan Rubik (piano, beatbox). On Sunday separately, on Friday together they are going to represent something at Müszi.

During the final event, we can visit an exhibition of photos, whic were taken by Erika Pereszlényi and Márton Kovács.

http://szofabudapest.com

Entrace fee: 1000 Ft