SZÓKÖZ #3 – MOVING HELY, HELYEK

SZÓKÖZ #3 – MOVING  HELY, HELYEK

Dátum/Idő
11.30. - 12.14. All Day

Kategória(k)


VERNISSAGE

A kiállítást megnyitja:
Bársony Júlia, a MÜSZi művészeti vezetője

19:30 SZFE-VERSFILMEK

1. Duszka Péter Gábor: Versfilm (8 min)

2. Haris Péter: Fiatal pesti lány Pünkösd reggel (4 min)

3. Szabó Tamás: Budapesmód (5 min)

4. Damokos Attila: A szegény kis trombitás szimbolista klapecnyöszörgései (5.30 min)

20:00 Marcello’s Mystical Mind-koncert

###

A MOVING csapata Hely, helyek címmel nyitott workshop-sorozatot indított 2012 nyarán a
Művelődési Szint stúdióbérlői, alkotói és külsős művészek számára. Az elkészült munkákból 2012. november 30-án nyílik kiállítás a MÜSZi megújult kávézóterében a SZÓKÖZ-sorozat részeként.

A műhelymunkákon tetszőleges technikával (pl. kép, installáció, kisplasztika, videó…) készültek olyan alkotások, melyek a Hely, helyek címre reflektáltak. A hely egyaránt lehetett konkrét vagy fiktív, tágan értelmezett fogalom, a cél a címadó tematika sajátos, szubjektív módon történő megjelenítse volt. A kivitelezésnek egyetlen követelménye a művek méretezése volt. Az alkotófolyamatban résztvevők a közösségi tereket használva együtt dolgoztak a közös gondolkodás jegyében.

Az összművészeti vernissage-on megidézzük a közös workshopok inspiratív hangulatát egy pohár ital mellett néhány Színművészeti Egyetemen készült városi versfilm vetítésével és a Marcello’s Mystical Mind progresszív rock-koncertjével. Az MMM tagjai sokéves zenei múlttal rendelkező muzsikusok, akik a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiként határozták el, hogy közös zenekart alapítanak. Műsoruk eleinte Glenn Hughes, Genesis, Dave Matthews és Toto dalok feldolgozásaiból állt, de a közös zenei kincs később hatással volt saját számok születésére is. 2012-ben jelent meg első kislemezük, a kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó Brainforest.

###

A megnyitóra belépés díjtalan. Koncertjegy: 300 HUF

Bővebb infó: www.muszi.org, http://moving.uw.hu/index.php, www.facebook.com/Moving.Art.Group,

www.reverbnation.com/marcellosmysticalmind