Természetes Medicinák Amazóniában – 3. rész – Sapo (a Béka Medicina)

Természetes Medicinák Amazóniában – 3. rész – Sapo (a Béka Medicina)

Dátum/Idő
01.16. 19:00

Kategória(k)


A Természetes Medicinák világa egy nagyon különleges világ…

De mik is azok a Természetes Medicinák? Vagy úgy is feltehetjük a kérdést: hová vezetnek?

Peruban az őslakosok szoros kapcsolatban éltek a Természettel, ami Amazóniában különösen gazdagon burjánzik. A Természet egy hatalmas, kiismerhetetlen kozmosz, tele látható és láthatatlan lényekkel, növényekkel, állatokkal és – szellemekkel. A jelenségek spirituális gyökerei – legalábbis részben – megnyilvánulnak. Mintha egy új természeti törvény lépne érvénybe. A Természetben minden az Erő, az Energia megnyilvánulása, minden mozog, mindig vannak hangok, mindig történik valami… Az indiánok élete ezektől az energiáktól függött, ezekkel léptek kapcsolatba, ha valamire szükségük volt. A helyi sámánok növényekkel való kapcsolata bámulatos. A Medicina a növény, mint fizikai objektum, de a Medicina része a növényi szellem (espiritu) is, amivel fel lehet venni a kapcsolatot és ez a szellem (avagy energia) képes gyógyítani, tanítani, védelmezni. Az amazóniai sámánok világa főként a növényi energiákkal való kapcsolatokról szól. Mert voltaképpen minden energia, rezgés, vibráció… Az anyag voltaképpen nem létezik, mivel minden folyamatosan áramlik… Panta rhei, ahogy az ókori görögök is felismerték ezt a jelenséget. A problémák, betegségek sokszor az áramlás elakadásával kezdődnek, a sámánok pedig a növényi szellemek (espiritus) segítségül hívásával gyógyítanak. De nem csak gyógyulás, hanem szellemi fejlődés is lehetséges a növényi tanítók segítségével. Mert a Természetben rengeteg bölcsesség van, rengeteget mindent lehet tanulni tőle. A Természet kommunikál, de az emberek füle már süket ezekre a szavakra. Elzárkózik a Természettől, és ezért fél is tőle. De sokszor fél az álmaitól is. Pedig a szellemek az álmokon keresztül üzennek… Érdemes újból felvenni a kapcsolatot a Természettel!

3. rész Sapo

A Sapo, avagy a majombéka (Phyllomedusa bicolor) nem olyan értelemben tudatállapot módosító tanító, mint az Ayahuasca vagy a San Pedro.  A Sapo az egyetlen állati energia, mellyel amazóniai tartózkodásom alatt találkoztam. Annyi biztos, hogy szigorú tanító…

Tradícionálisan a matses törzs használta Amazóniában, Isten tudja, mióta… A Sapo erőt ad. Nyers, fizikai erőt. Állati erőt. Ami kell a vadászathoz, de kell a különféle betegségek leküzdéséhez is…  De előtte beledöglesz. Ezt még hozzátenném.

Müller Ferenc biológus előadása a Sapo-val szerzett halálközeli élményeiről a MÜSZI-ben 2013 december 19-én (csütörtökön) 18 órai kezdettel!

Belépő: 600.- Ft