11.22. Budapest Sustainability Jam

11.22. Budapest Sustainability Jam

48 órád van, hogy megmentsd a világot!

November 22-24 között kerül először megrendezésre a „Fenntarthatósági Dzsem” budapesti verziója. A Global Sustainability Jam kitalálói Markus Hormess és Adam Lawrence (Work.Play.Experience.) 2011-ben rendezték meg az első Fenntarthatósági Dzsemet, melyen kb. 800-an vettek részt a világ több, mint 40 városából és hozzávetőlegesen 100 szolgáltatást, terméket terveztek meg „Játszóterek” témában. Baráth Réka, service designer, az Inspiration4 alapítója elhatározta, hogy itt az ideje, hogy most már Budapest is képviselje magát a világ dzsemei között.

De álljunk meg egy pillanatra. Mi is az a JAM, és miben más a megszokott workshopoktól?

2013. november 22-én, a világ sok-sok különböző pontján olyan emberek fognak összegyűlni, akik mindegyikét érdekli egy design központú látásmód közelebbről való megismerése.

A program mindenki számára nyitott- service designerek, formatervezők, fenntarthatósági szakértők, tanárok, üzletemberek, hackerek, alkotók, művészek, diákok, gyerekek, anyukák és nagypapák és még sorolhatnánk- a jam során csapatokat alkotnak és 48 órán keresztül dolgoznak együtt olyan „brand-new-real-world” ötleteken, amelyek ha csak egy kicsivel is, de jobbá tudnák tenni a világot.

Vagy akár meghozhatják a nagy változást- ez rajtuk múlik!

A program során a 4-6 fős heterogén csapatok elkezdenek dolgozni a megadott témán egy design thinking coach segítségével, belekóstolhatnak a Nyugat-Európában már virágzó módszerbe, a Design Thinking-be. Lesz ötletáradat, terepmunka, fotó szafari, prototípuskészítés, tesztelés és prezentálás is.

A hétvége alatt a budapesti jammerek kapcsolatban lesznek a többi jammerrel, a világ különböző pontjairól, egyszerre fognak dolgozni különböző válaszokon, különböző utakat felfedezve, de mégis ugyanazon a kihíváson. Meg tudják osztani problémáikat, tudnak tanácsot adni egymásnak és ötleteket is. Vasárnap délután 3 órakor jön el a nagy pillanat, amikor publikálják munkákat az egész világ számára!

Ennek a non-profit eseménynek az a célja, hogy szélesebb körben is ismertté váljon Service Design Thinking Magyarországon. Új emberek megismeréseKözös alkotásÉrezzük jól magunkatÚj együttműködések kezdete.

A résztvevőket sok extra program is várni fogja a Jam mellett.

Az eseménynek a Müszi ad helyet, tehát az izgalmas kreatív környezet biztosítva lesz.

Gyertek és csatlakozzatok ti is a 2013-as Budapest Sustainability Jam-hez! Miért? Mert a Jam egy jó móka, játékos tanulás, kapcsolatépítés, perspektívatágítás. Hozzatok magatokkal egy nagy adag jókedvet és nyitottságot.

Értesüljetek a legfrissebb hírekről a Budapest Sustainability Jam Facebook oldaláról.

Jegyek az Eventbrite-on!

Linkek:
JEGYEK: https://bpsusjam.eventbrite.co.uk/
HÍREK: https://www.facebook.com/budapestsusjam
INFO: http://bpsusjam.hu/ egyelöre magyar, itt van a részletes progi
ENGLISH: http://inspiration4.eu/budapest-sustainability-jam-do-you-want-to-make-a-better-world/