Amazonas napok

Amazonas napok

Dátum/Idő
10.03. - 10.04. All Day

Kategória(k)


Facebook esemény

Hősök és harcok Latin-Amerikában és Közép-Európában.

Óriáscégek, bányák és profitok ellen egy élhető világért. Mit tanulhatunk az indiánoktól? Történetek céges zsoldosokról, a Kehiről, hatalomról, korrupcióról és bátorságról, meg civil kurázsiról. Piszkos ügyek – és amit te tehetsz!

Program:
10.03. Péntek
17h: Kiállításmegnyitó.
A kiállítást megnyitja Jaime Barberis, az Ecuadori Köztársaság Magyarországi Nagykövete

Megnyitót követően rövid fogadás és előadás az ecuadori Amazon régióról és a helyi őslakosok küzdelmeiről. Előadók: Silke Lunnebach (Climate Alliance, Németország), Kupi László (Latin-Amerika Társaság)

Koncertek:
10.03 20h Alex Torres flamenco gitáros koncertje
10.04. 20 h Los Andinos perui zene és a Boriván duó

10.04. Szombat

10:00-13:00 Workshop
Mit tanulhatunk az őslakos közösségektől? Mi az indián nők szerepe a helyi közösségekben. Milyen közösségi, egyéni stratégiák vannak a helyi közösségekben.
A workshop meghívott résztvevői: Silke Lunnebach (Climate Alliance, Németország), Emil Benesch (Climat Alliance, Ausztria), David Velazco (Fedepaz, Peru), Tracey Wheatley (Védegylet)

A workshopra való jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges a zsuzsi@vedegylet.hu-n 2014. 09. 30-ig.

14:00-15:30 Előadások
Témák: Yanacocha a világ 2. legnagyobb aranybányája É-Peruban. Milyen emberi jogi és környezeti károkat okoz és hogyan lehet ez ellen harcolni? Maxímá egy helyi indiánasszony hősies küzdelme, és a nemzetközi szolidaritás szükségessége.
Zsák Ferenc környezetvédő esete az Audi-val.
Miért nem kell nekünk Verespatak?

15:30-16:45 Energia-Hatalom Pénz, nemzetközi kampányok. A kerekasztal beszélgetés résztvevői: David Velazco (Fedepaz, Peru) Simon Gergely (Greenpeace), Botár Alexa (MTVSZ), Silke Lunnebach és Emil Benesch (Climate Alliance )
moderál: Boda Zsolt (Védegylet)

17:00-19:45 Fórum-színház interaktív játék

Mi van, ha fegyvert fognak rám, mert érvényesítem a jogaimat? Mi vár rám, ha kritizálom a vezetőimet vagy ha önállóságot építek a fennálló rendszeren belül? – Térképezzük fel együtt a hatalom és az ellenállás természetét Egyenlítőn innen és túl!

Meghívott vendégek:

A Norvég Civil Alap lebonyolító Alapítványok munkatársai, és a támogatott szervezetek képviselői