CSAK IDE! VERNISSAGE

CSAK IDE! VERNISSAGE

Dátum/Idő
12.14. 19:00

Kategória(k)


CSAK IDE! VERNISSAGE 

19:00 MEGNYITÓ

A kiállítást megnyitja: Kürti Emese, művészettörténész

 

19:30 CSAKODA BESZÉLGETÉS & KÖNYVBEMUTATÓ

 

20:00 MAYBERIAN SANSKÜLLOTTS koncert

 

21:00 GAZSI RAP SHOW és az atom gyermekei

 

###

 

A CSAKODA-projekt 2011. március 11-én, a diósgyőri Ady Endre Művelődési Házban született meg Trapp Dominika és Dés Márton, a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjainak ötleteként. Az elnevezés egy olyan művészeti kezdeményezést, csoportosulást és kiállítás-sorozatot takar, melynek tagjai – képzőművészek és zenészek – közös erővel egy egész országra kiterjedő vándorkiállítást indítottak útjára. Az elmúlt évben a CSAKODA állomásai nagyközségek és kisvárosok művelődési házai voltak, melyek remek terepet biztosították arra, hogy a Budapesten kívül élő, a kortárs képzőművészeti párbeszédből gyakran kirekesztett közönség számára is  elérhetővé tegyék a fiatal alkotók munkáit. Az alkalmi kiállítóhelyszíneken és múzeumpedagógiai foglalkozásokon gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt megismerkedhettek a kortárs (képző)művészet különböző műfajaival. Az estéken képzőművészek alkotta zenekarok, rapperek és dj-k léptek fel, alkalomadtán helyi csapatokkal kiegészülve, hangulatos összművészeti eseménnyé varázsolva a megnyitókat.

Albertirsa, Bélapátfalva, Záhony, Jászladány, Jánossomorja, Mazőfalva és a Balaton környéki települések után a projekt 2012 őszén a fővárosba érkezik. A CSAKODA budapesti helyszíne a MÜSZi – Művelődési Szint lesz, ahol az irodalmi és társművészeti akciókat magában foglaló SZÓKÖZ c. sorozat részeként mutatkoznak be az alkotók új, eddig nem látott műveket is kiállítva. A december 14-i megnyitó után az érdeklődők egy, az eddigi tapasztalatokat összegző prezentációval egybekötött beszélgetésen ismerkedhetnek meg a CSAKODA-csapattal, a programot pedig GAZSI RAP SHOW és MAYBERIAN SANSKÜLLOTTS erre az alkalomra készülő különkiadása színesíti.

http://soundcloud.com/gazsi-rap-show

https://www.facebook.com/aauevk

http://mayberian.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/mayberian?fref=ts

 

A CSAKODA csapat tagjai: Dés Márton, Konrád Áron, Bálint Bence, Keresztesi Botond, Szigeti Árpád, Menyhárt Norbert, Trapp Dominika, Romhány Veronika, Szőke Gáspár, Murányi Mózes Márton, Hajdú Zsolt – és a lista folyamatosan tovább bővül…

2:1 koncertbelépő: 300 HUF A megnyitóra a belépés díjtalan 20:00 óráig.

Bővebb infó www.csakoda.hu, www.muszi.org.

FB-event