CSAKODA BUDAPEST kiállítás

CSAKODA BUDAPEST kiállítás

Dátum/Idő
12.15. - 12.28. All Day

Kategória(k)


////////////////A kiállítás nyitvatartási időben látogatható/////////////////

A CSAKODA-projekt 2011. március 11-én, a diósgyőri Ady Endre Művelődési Házban született meg Trapp Dominika és Dés Márton, a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjainak ötleteként. Az elnevezés egy olyan művészeti kezdeményezést, csoportosulást és kiállítás-sorozatot takar, melynek tagjai – képzőművészek és zenészek – közös erővel egy egész országra kiterjedő vándorkiállítást indítottak útjára. Az elmúlt évben a CSAKODA állomásai nagyközségek és kisvárosok művelődési házai voltak, melyek remek terepet biztosították arra, hogy a Budapesten kívül élő, a kortárs képzőművészeti párbeszédből gyakran kirekesztett közönség számára is  elérhetővé tegyék a fiatal alkotók munkáit. Az alkalmi kiállítóhelyszíneken és múzeumpedagógiai foglalkozásokon gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt megismerkedhettek a kortárs (képző)művészet különböző műfajaival. Az estéken képzőművészek alkotta zenekarok, rapperek és dj-k léptek fel, alkalomadtán helyi csapatokkal kiegészülve, hangulatos összművészeti eseménnyé varázsolva a megnyitókat.

Albertirsa, Bélapátfalva, Záhony, Jászladány, Jánossomorja, Mazőfalva és a Balaton környéki települések után a projekt 2012 őszén a fővárosba érkezik. A CSAKODA budapesti helyszíne a MÜSZi – Művelődési Szint lesz, ahol az irodalmi és társművészeti akciókat magában foglaló SZÓKÖZ c. sorozat részeként mutatkoznak be az alkotók új, eddig nem látott műveket is kiállítva.

A CSAKODA csapat tagjai: Dés Márton, Konrád Áron, Bálint Bence, Keresztesi Botond, Szigeti Árpád, Menyhárt Norbert, Trapp Dominika, Romhány Veronika, Szőke Gáspár, Murányi Mózes Márton, Hajdú Zsolt – és a lista folyamatosan tovább bővül…

 

Bővebb infó www.csakoda.hu, www.muszi.org.

FB-event 

Promo videó