Hol itt a romantika? Fata Norbert kiállítása

Hol itt a romantika? Fata Norbert kiállítása

Dátum/Idő
11.04. - 11.14. 16:00

Kategória(k)


A kiállítást megnyitja: Szalay Pál
A megnyitó után beszélgetés az alkotóval.

Hé – pé 11:00 – 19:00
Szo – Va 15:00 – 18:00

FATA NORBERT

„Soha példának senkit se vettem, magam házában óv a magány és minden mestert kinevettem, ki nem nevetett önmagán.” /F.NIETZSCHE/
1975. április 29-én, Pincehelyen született, jelenleg Budapesten él. A Théba Iskola alkalmazott grafikus szakán végzett, majd tagja lett a Szálkai és Gyermelyi Szabadiskolának, alkalmi látogatója a Mártélyi Szabadiskolának. Ő illusztrálta a Strucc Kiadó Crow c. angol nyelvkönyvét. Számos csoportos és önálló kiállítással is jelentkezett már vidéken és Budapesten egyaránt. 2011-ben részt vett az International Noise Sidney-konténer projektben, 2012-ben pedig az FF Galéria szervezte Kerítéskiállításon.

 

www.fatagaleri.blogspot.hu

 

EGY KIS TÖRTÉNET

„…egyszer egy kínai festő megfestett egy gyönyörű tájképet. Annyira jól sikerült neki, olyan élethű volt a festmény, hogy a festő nem bírta megállni és belement, belesétált a képbe. El is tűnt benne…” 

 

„SZERINTEM”

SZERINTEM,

MINDEN FESTMÉNYBE BELE LEHET SÉTÁLNI, TÁJKÉPBE, ABSZTRAKTBA, FIGURATÍVBA EGYARÁNT. ÉN LEGALÁBBIS BELESÉTÁLOK,- TAPICSKOLOK -, TUNKOLOK AZ ENYÉMBE. AKI KÉPET KÉSZÍT MIND ÍGY VAN EZZEL ALKOTÁS KÖZBEN. AZTÁN VISSZAJÖVÖK ÉS MEGNÉZEM A VÉGEREDMÉNYT. A KÉPEIM TÖBBRÉTEGŰEK, CSODÁLVA A TERMÉSZET ALKOTTA, RONCSOLTA FELÜLETEK UTÁNOZHATATLANSÁGÁT. A KÉPEK EGY RÉSZE ÚJRAHASZNOSÍTOTT ANYAGOKBÓL ÁLL, AMELY A MÜSZI FILOZÓFIÁJÁVAL EGYBECSENG.

SZERINTEM…