KÖZÉRTHETŐ VÁROS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ, DÍJÁTADÓ ÉS BESZÉLGETÉS // Comprehensible city

KÖZÉRTHETŐ VÁROS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ, DÍJÁTADÓ ÉS BESZÉLGETÉS // Comprehensible city

Dátum/Idő
04.29. - 05.29. 19:00

Kategória(k)


Facebook esemény

Kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak infógrafikáiból

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói infógrafikai pályázaton vettek részt, amelynek keretében 4, civil szervezetek által képviselt, mindennapi városhasználatot érintő témát dolgoztak fel. A kiállítás a legjobb hallgatói munkákat mutatja be.

A résztvevő szervezek és témák:

· Tudnivalók a KENYSZI-ről (Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről) (A Város Mindenkié csoport)

· Az éghajlatváltozás hatásai a városban (Energiaklub)

· Városi térfigyelő kamerák Budapesten (Társaság a Szabadságjogokért)

· Lakatlan ingatlanok és az átmeneti hasznosítás (KÉK, Lakatlan projekt)

A megnyitón mind a négy témában díjazzuk a legjobb plakátok alkotóit.

A zsűri tagjai: Balla Dóra (MOME), Lohász Cecília (Energiaklub), Marcell Tamás (MOME), Szabó Gyöngyvér (KÉK, Lakatlan), Szabó Máté (TASZ), A Város Mindenkié csoport tagjai

A megnyitót kerekasztal-beszélgetés követi a témákat kidolgozó szervezetek részvételével a közérdekű városkommunikációról Polyák Levente (KÉK) moderálásában.

A kiállítás megtekinthető: 2014. május 29-ig.

BŐVEBBEN A KÖZÉRTHETŐ VÁROS PROJEKTRŐL

A Közérthető Város projekt célja, hogy Budapest működésének, átalakulásának, fejlesztésének, szabályozásának és igazgatásának legfontosabb folyamatait a design és az adat-vizualizáció segítségével közérthetővé tegye az állampolgárok számára, ezzel hozzájárulva a városi környezet alakulásának átfogóbb megértéséhez.

Célunk egy olyan kiadványsorozat létrehozása, amely érthetővé teszi a város működésének és igazgatásának szabályait és legfontosabb folyamatait.

A létrehozandó kiadványok egyértelmű, könnyen érthető információt szolgáltatnak majd egy-egy a városlakókat érintő kérdés megértéséhez. Emellett a létrejövő kiadványok önmagukban is művészi értéket képviselnek.

A témákat civil szervezetekkel együttműködésben választotta ki a KÉK, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együttműködésben grafikusok számára pályázatot hirdetett az egyes témák kidolgozására. A kiállítás a pályázaton résztvevő munkák legjobbjait mutatja be a közönség számára. A pályázaton díjazott grafikusok a civil szervezetekkel együttműködve tovább dolgoznak majd a 4-4 témában született plakátok kiadvánnyá alakításán.

Az eseményt szervező és lebonyolító Kortárs Építészeti Központ 2005-ben megalakult építészeti alapítvány, amely az elmúlt években bebizonyította, hogy képes újszerű, friss és releváns építészeti és urbanisztikai programjaival új szempontokat nyitni az építészeti és a városi nyilvánosságban. Bő tematikus spektruma, amely a kulturális örökség kérdéseitől a tervezés dilemmáin keresztül a film és a város kapcsolatáig terjed, a nyilvánosság igen tág csoportjai számára tette újra hozzáférhetővé mind a kortárs építészetet, mind a városi kultúra, városi fejlődés különböző aspektusait.

 

ENGLISH

 

Opening: 29 April, 2014 (Thursday) 7:00 PM

Exhibition organized by the Hungarian Contemporary Architecture Center about infographics produced by the students of Moholy-Nagy University of Arts and Design. The exhibition is followed by a panel discussion with the participation of Budapest-based NGO-s.

 

The exhibition can be viewed:

29 April, – 29 May, 2014

Mo- Fri: 10:00 – 18:00; Sat – Sun: 14:00 – 18:00

Müszi – Művelődési szint / Community & Art Level

1 Blaha Lujza tér, Budapest, H-1085 – Corvin áruház, 3rd floor

(Entrance on Somogyi Béla utca – large green door with the Müszi logo)