Retextil workshop

Retextil workshop

Dátum/Idő
09.25. 18:00

Kategória(k)


Ha csütörtök, akkor nyitott műhely! Az idei ősztől a Retextil nyitott műhelyt tart már Budapesten is!

A retextil műhelyben olyan módszereket sajátíthatnak el, melyek a környezetünkben felhalmozódó, feleslegessé vált textíliák feldolgozásán alapulnak. Ősi kézműves technikákat (fonás, szövés, hurkolás) ismerhetnek meg, miközben megtanulják hogy lehet később otthon, költségektől mentesen művészeti értékkel bíró használati tárgyakat, ruhákat, kiegészítőket, a berendezési tárgyakat készíteni.

Első alkalommal nem szükséges semmit sem magukkal hozniuk, viszont ha saját berendezési tárgyat (szőnyeg, puff, lámpabúra) szeretnének készíteni ,akkor ahhoz a saját, otthon felgyülemlett textilhulladékra van szükség, hiszen pont ez lenne a lényeg, mindenki a saját “hulladékát” alakítsa át.
A nyitott műhelyen először az alapanyag előkészítését, a retextil alapfonal készítését, ezután a fonás, szövés, kötés, horgolás, hurkolás technikáját lehet megtanulni. És elegendő türelem esetén saját berendezési tárgyat lehet készíteni. (tárolók, sapkák, táskák, szőnyegek, puffok, hinták)

Szeptember 25. -én, csütörtökön a Blaha Lujza tér 1. szám alatt a Müsziben :)
Részvételi díj: 2000 huf/alkalom

Kérjük az érdeklődőket, hogy vagy a facebook-on üzenetben, vagy a retextil@gmail.com email címre jelentkezzenek, hogy tudjuk hány főre számítsunk.Köszönjük!

Sok szeretettel várjuk az alkotni vágyókat!