12.03. Design GYIK: Magasnyomás & letterpress

12.03. Design GYIK: Magasnyomás & letterpress

Gellérfi Pál rajzművész előadása
belépő díj: 500 Ft

Beszélgetés formájában szó esik arról, mit jelentenek ezek a technológiák és hogyan működik egy olyan nyomda, ahol ezekkel az eljárásokkal dolgoznak. Ezen kívül mik azok a sajátságok, (tipikus hibák) amikre figyelni kell egy ilyen munkamódszer folyamán.
Melyik az a vállalkozási forma, amelynek ajánlott élnie az eljárással és ez milyen anyagi vonzattal jár?

- – -

Az ’& Grafikai Stúdió’ 2013. december 1 és 30. között rendezi meg a „& DESIGN GY.I.K.” című rendezvénysorozatot a MÜSZi Kulturális Alkotótérben.

Az esemény alcíme beszédes: „Használati utasítás grafikusokhoz”. A rendező stúdió két fiatal grafikusa – a pályafutásuk indulása óta eltelt néhány évben – saját bőrén tapasztalhatta, hogy a szolgáltatások megrendelői és az alkotók közötti párbeszéd gyakran siklik mellékvágányra. Ez mindkét oldalnak kedvezőtlen, újabb és újabb vázlatkörökhöz, időveszteséghez vezet. Innen támadt az ötlet, hogy szervezzenek különböző szakmai témaköröket bemutató rendezvénysorozatokat, ahol előadások, workshop-ok, filmvetítések, kiállítások keretében hozzák (még) közelebb egymáshoz a grafikusokat és az azok szolgáltatásait igénybe vevő (potenciális) ügyfeleket.

A decemberi, első ilyen eseménysorozat témája a „BETŰ & KÉP”, amelynek keretében illusztrátorok és tipográfusok mutatják be saját munkáikat. Mind e mellett speciális szakterületekről szóló előadások és beszélgetések is megrendezésre kerülnek, amelyek főszereplői bepillantást engednek szakmájukba valamint olyan hasznos tanácsokat adnak, mint például hogy milyen legyen egy jó brief, hogyan érdemes pályázatot írni, mit kell mindenképpen szerződésbe foglalni.

Az érdeklődök rövid filmvetítések keretében további szakterületekben is elmélyedhetnek, ilyen például a tipográfia vagy a design egy-egy részterülete.
A látogatóknak lehetőségük lesz belekóstolni néhány konkrét alkotótevékenységbe is. Workshop-ok keretében ki lehet próbálni például a japán könyvkötést vagy a márványozási technikát is.

A szervezők a jövőben olyan további népszerű témaköröket is szeretnének körbejárni, mint a „WEB & DESIGN” és a „BRAND & IMAGE” – de ez már a jövő (év) zenéje.

A Design GY.I.K. – BETŰ&KÉP decemberi rendezvénysorozat programjainak a MÜSZI Kulturális Alkotótér ad helyet (Budapest, VIII. Blaha Lujza tér 1., 3. Emelet, Művelődési Szint). Az ünnepélyes megnyitó 2013. december 1-én, 17 órakor lesz.

További részletek: http://designgyik.hu/