TRIP-POP, DON’T STOP! | Gyuricza Gergely kiállítása

Dátum/Idő
06.02. - 06.30. 20:00

Kategória(k)


Gyuricza_Gergely_cover

TRIP-POP, DON’T STOP!
GYURICZA Gergely kiállítása

Facebook event

Megnyitó: 2015. június 2. (kedd) 20.00
“A Művelődési Szint egy hosszmetszeti képet nyújt Budapest kulturális életéből. Nem csak egy helyszín, ahol egy sörre össze lehet ülni a haverokkal, sokkal több ennél.

Egy önfenntartó rendezvényhelyszín: mozi, klub, iroda, és alkotóház. Szó szerint, és átvitt értelemben is egy Budapest szívében található közösségi tér.

Víziójából adódóan a MÜSZI mindig is nyíltan vállalta, hogy olyan kreatív platformot fog biztosítani a fiatal alkotók számára, ami ugródeszkaként szolgálhat későbbi kreatív kollaborációkhoz.

Erre a lehetőségre kívánok jelentkezni, egy olyan kiállításkoncepciónak teret keresve, ami érdekes szegmensét mutatja be a Magyarországon veszélyeztetett
fajnak minősített Pop Art műfajnak.

A Pop Art önálló műfajként az Egyesült Királyságban az 1950-es évek közepén emelkedett túl a mainstreamen, majd később innen hódította meg az egész USA-t. A műfajra jellemző formajegyek megkérdőjelezték az addig ismert stílus formai, tartalmi elemeit, olyan motívumokat emelve át a köztudatból, mint a képregénykarakterek, az ikonikus filmek, a remekbe szabott reklámok, vagy a mindig sikamlós bulvár.

Erre az alapgondolatra felfűzve készült az a kiállításkoncepció, amely egy teljes körű, átfogó moziélményt nyújt a kiállítást megtekintő embernek a megnyitótól kezdve, a folyamatos tárlatvezetéseken keresztül, egészen a születésnapi záróeseményig.

10 olyan kép, amely eddig nem csak kiállítva nem volt, hanem kifejezetten erre az eseményre született.

Sokan azt hiszik, hogy a kultúra halott.

A Pop Art alapmagatartása hangos, sokszor brutális tiltakozás a modern társadalom elidegenedettsége, a közhelyek uralma, az elcsépelt művészi formák ellen. A
felfogása és célzata viszont nem teljesen egységes, irányzati skálái a cinikustól egészen a tragikusig terjednek.

A generációmnak szüksége van kultúrára, de mint ahogy az is megváltozott, ahogy az életünket szervezzük (doodle), a baráti kapcsolatainkat ápoljuk (facebook),
megosztjuk gondolatainkat másokkal (twitter), és kiemelt élményeinket (instagram), továbbá még szerelmet is keresünk (tinder), úgy az is megváltozott, ahogy a kultúrát fogyasztjuk.

Ezzel a kiállítással a MÜSZI ezt a változást facilitálja. Azoknak akik azt hiszik hogy a kultúra halott, üzenem: fck off!

/Gyuricza Gergely/

Bővebb info:
www.gyuriczart.com
https://www.youtube.com/watch?v=3EJ-T4EAOEU&list=PL87800E5C8F33793E
https://www.facebook.com/gyuriczart
https://twitter.com/FredHymanBurger

Finissage | és egyben Gyuricza Gergő születésnapja | 2015. június 30. (kedd)

A kiállítás megtekinthető:
2015. június 2 – június 30. | H-P 10.00-18.00, Sz-V 14.00-18.00
Müszi – Művészeti Szint | 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.
(A bejárat a Somogyi Béla utca felől található.)